ANSVSA a dispus distrugerea unui lot de roşii din Iordania care urma să fie comercializat în RomâniaNațional

ANSVSA a dispus distrugerea unui lot de roşii din Iordania care urma să fie comercializat în România

       Accesări: 203

În perioada 1 ianuarie – 23 februarie a acestui an, inspectorii Autorităţii SanitarVeterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 505 probe.

Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.

Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator.

Dintre cele 440 de probe analizate, o singură probă a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Rezultatul neconform s-a înregistrat la o probă de tomate (circa 20 de tone), provenite din Iordania. Conform procedurilor, lotul respectiv de tomate a fost dirijat către neutralizare.

ȘTIRI