Ansamblul Străjerii a fost premiat la Festivalul de datini și obiceiuri de la Vatra DorneiRural

Ansamblul Străjerii a fost premiat la Festivalul de datini și obiceiuri de la Vatra Dornei

       Accesări: 124

Sunt apreciați în toată România. Ansamblul Străjerii al Asociației Culurale Străjerii din Dolheștii Mici va încheia anul 2015 pe scena revelionului organizat de Primăria Fălticeni în Piața “Nada Florilor”.

Străjerii revin la Fălticeni, de sărbători, după o lună în care au reprezentat județul Suceava la numeroase spectacole din România: la Buzău, Ialomița, Constanța, Iași, dar și în județul Suceava, deplasări realizate cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina. Obiceurile de iarnă din Dolhești au fost fost apreciate iar artiștii coordonați de Ghiorghiță Ciocârlan au fost în centrul atenției în cadrul jurnalelor de știri, la radio și televiziune.

Marți, 29 decembrie, Ansamblul Străjerii a fost premiat de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în cadrul ediției a XX-a a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă “Porniţi plugul Feţi Frumoşi”, care a avut loc la Vatra Dornei. Trofeul festivalului a intrat în posesia dolheștenilor ca recunoaștere a modului de păstrare și transmitere a tradițiilor.

Alex Săvescu

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI