ANI verifică posibile conflicte de interese în cazul unei licitaţii organizate la LiteniRural

ANI verifică posibile conflicte de interese în cazul unei licitaţii organizate la Liteni

       Accesări: 263

primaria liteniÎn urma sesizării făcute de Instutuţia Prefectului, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică posibile cazuri de conflict de interese generate de o licitaţie organizată de Consiliul Local Liteni în luna mai 2015.

Licitaţia vizată de ancheta ANI a fost organizată pentru închirierea unor suprafeţe de păşune aparţinând domeniului privat al oraşului Liteni.

     „Referitor la situaţia domnului Grigore Liviu Petrică, consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Liteni (a votat “pentru” adoptarea Hotărârii 12/ 31.03.2015 privind închirierea unei păşuni prin licitaţie publică, dar nu a adjudecat suprafeţe de teren cu păşune), Agenţia Naţională de Integritate nu a găsit indicii cu privire la nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese, în conformitate cu prevederile Legii nr.176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

În ceea ce priveşte pe domnii Costan Ioan, funcţionar public în cadrul Primăriei oraşului Liteni şi Jaba Ioan, consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Liteni, Agenţia Naţională de Integritate urmează să verifice si să comunice Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava aspectele privind posibila nerespectare a regimului juridic al conflictelor de interese”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al Instituției Prefectului- județul Suceava

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI