Angajații români de la Google salvează copiii bolnavi de cancerSocial

Angajații români de la Google salvează copiii bolnavi de cancer

       Accesări: 184

Românii cu suflet mare și-au îndreptat atenția spre suferința celor neputincioși și suferinzi. Teodora Avram, Cristina Bita și Marius Bucur sunt trei angajați ai companiei Google care au inițiat o acțiune umanitară care își propune să salveze copiii bolnavi de cancer. Campania internațională pe care au lansat-o recent se bucură de succes, fondurile colectate urmând să fie donate cazurilor medicale.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Asociația “Salvează o inimă”, prin intermediul căreia patru copii din România și din Republica Moldova, care au fost diagnosticați cu forme severe de cancer, vor fi tratați din donațiile realizate de compania Google.

În cadrul campaniei internaționale, mai mulți angajați ai Google au ales să doneze pentru salvarea copiilor bolnavi, iar compania Google a recompensat minunatul lor gest prin dublarea sumei donate.

În total, în doar 7 zile, s-au strâns fonduri de 42.000 de dolari, bani care vor acoperi costurile necesare pentru operații, ședințe de chimioterapie și radioterapie pentru 4 copii grav bolnavi, internați la Spitalul Medical Park din Istanbul.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Chiar dacă suntem plecați de foarte mulți ani din țară, nu există minut în care să nu ne gândim la România și suntem mereu conectați la tot ceea se întâmplă acolo. Am urmărit de-a lungul timpului campaniile de strângere de fonduri organizate de Asociația „Salvează o inimă” și datorită transparenței și deschiderii de care au dat dovadă, am decis să ne implicăm activ în ajutorarea a 4 copii diagnosticați cu cancer.”, declară Teodora Avram, angajat al Google S.U.A. și unul dintre inițiatorii proiectului internațional „Google Giving Week”. „Am făcut un apel public către colegii mei de muncă și aceștia au răspuns pozitiv. Toată suma strânsă a fost dublată de Google, deoarece filosofia companiei se învârte în jurul rolului extrem de important pe care îl avem fiecare dintre noi în viața aproapelui. A fost o bucurie de nedescris să aflăm, de aici, de departe, că am pus umărul la ajutorarea celor 4 suflete greu încercate și ne rugăm la bunul Dumnezeu ca micuții să învingă cumplita boală.”

De altfel, și companiile românești pot veni în sprijinul copiilor cu malformații grave, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat Statului, schimbând vieți fără a-i costa, practic, nimic.

Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 150 de copii cu malformații grave.

La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 1.100.000 de Euro şi peste 200.000 de Euro din campanii de donații prin SMS.

Pentru merite deosebite, Asociația „Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care Gala „Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala „Societății Civile” (2016), Gala „Oamenii Timpului” (2015) și Gala „Zece Oameni de Valoare” (2016).

ȘTIRI