Angajații CFR din Suceava au fost în grevă aproape patru oreActualitate

Angajații CFR din Suceava au fost în grevă aproape patru ore

Greva spontană declanșată la nivel național de angajații SNCF SA a avut efecte și la Suceava.

Miercuri între orele 7-11, un număr de 14 trenuri au înregistrat întârzieri între 70 şi 200 minute.

Prefectul judeţului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, s-a deplasat în Gara Burdujeni, unde a discutat cu protestatarii, conducerea societăţii care gestionează transportul feroviar şi liderii de sindicat.

“Principalele revendicări sunt legate de semnarea unui nou contract colectiv de muncă pe ramură, creşterea cu 22,57% a fondului de salarii din bugetul alocat companiei şi majorarea contravalorii tichetelor de masă”, se arată într-o informare transmisă de Instituția Prefectului.

În cursul zilei, negocierile de la CFR SA s-au finalizat prin semnarea unui acord care asigură funcţionarea într-un cadru legal a activităţii feroviare, a transmis Compania Naţională de Căi Ferate.

“Administraţia CFR SA şi sindicatele feroviare au semnat un acord care asigură cadrul normal şi legal de funcţionare a companiei, până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă 2017/2018, şi păstrarea drepturilor esenţiale pentru salariaţi precum sporurile, plata orelor festive, acordarea bonurilor de masă şi a ajutoarelor sociale.”

ȘTIRI