Anchetă la spitalul din Fălticeni. Personalul medical este verificat după decesul unei femei de 88 de aniLocal

Anchetă la spitalul din Fălticeni. Personalul medical este verificat după decesul unei femei de 88 de ani

       Accesări: 9958

Mesajul unei tinere face praf actul medical de la nivel local. Daria Guliga și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care s-au petrecut lucrurile cu bunica ei, internată în luna iulie, la Spitalul Municipal Fălticeni. În vârstă de 88 de ani, pacienta a fost adusă cu ambulanța la unitatea sanitară pentru că acuza dureri de cap, însă bătrâna a murit câteva zile mai târziu.

Tânăra din Fălticeni a scris pe Facebook că simte „ură și greață fața de sistemul din România, față de spitalele din România, dar în principal față de spitalul din Fălticeni!”.

Daria Guliga acuză personalul medical de la Spitalul din Fălticeni de lipsă de interes și medicii și asistentele nu i-au acordat bunicii ajutorul de care avea nevoie.

Bunica ei suferise un atac cerebral, ea fiind tratată cu vitamine cumpărate de familie timp de opt zile, după cum susține tânăra în mesajul publicat pe contul rețelei de socializare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Nu știu cum să, încep însă voi scrie aici tot ceea ce simt, ura și greața pe care o am fața de sistemul din România, față de spitalele din România, dar in principal de spitalul din Municipiul Fălticeni! Bunica mea, în urmă cu câteva săptămâni, și mai exact 6 săptămâni, a acuzat dureri de cap, tocmai de aceea mătușa mea a chemat ambulanța. A fost dusa la spital și „MAREA DOAMNA DOCTOR HOLBAN a avut mare grija de ea”, atât de mare grijă încât bunica mea a murit!”, scrie Daria în mesajul său pe Facebook.

„Bunica mea, în vârsta de 88 de ani, s-a urcat în ambulanță pe picioarele ei, însă în 5 săptămâni în spital s-a schimbat total! În prima zi nu i s-a făcut absolut nimic, i s-au dat niște vitamine cumpărate tot de familie! 8 zile a fost ținută pe niște vitamine de la farmacie cumpărate de noi! Am întâlnit-o pe dr. Holban și am întrebat-o despre starea de sănătate a bunicii mele. Mi-a spus simplu: suferă de DEMENȚA!”

Daria Guliga și bunica ei

Tânăra din Fălticeni susține că bătrâna primise somnifere în perfuzie, pentru că bunica ei umbla noaptea prin spital. Într-una din zile, după ce a rugat o infirmieră să o ajute pe pacientă, nepoata ei descoperise mai multe pete negre pe piciorul bătrânei. Răspunsul infirmierei a fost simplu: de la căzături.

„Am rămas șocată. I-am spus că e ridicol, bunica mea care până să o doară capul făcea treabă, râdea cu noi, niciodată nu vorbea aiurea și așa-zisa doamnă doctor a plecat uitându-se la mine cu indiferență. Apoi a doua zi bunica se simțea din ce în ce mai rău! Făcuse niște analize de sânge și dr. Holban mi-a spus ca totul e bine..însă alt medic mi-a spus că suferă de o infecție la rinichi. Bun…demență, infecție..altul îmi spune ca totul e ok…A treia zi am venit la spital, bunica era ca și moartă…i se puneau somnifere în perfuzie pentru că ea umbla noaptea în spital, și asistentele sau infirmierele nu aveau chef sa stea după ea…așa ca imediat o linișteau prin metoda lor magică. Am pus o infirmieră să o schimbe și când a învârtit-o pe pat bunica mea era neagră, nu vânătă, neagră pe tot piciorul! Aveți poză mai jos ca sa vedeți ca nu vorbesc aiurea!Am întrebat-o pe infirmieră de ce este așa…și mi-a zis sec: Dacă umblă noaptea, cade și tot așa…Ok, umblă, însă nu se poate sta cu ea o oră până adoarme? ”

Daria Guliga reclamă lipsa de respect a personalului medical față de pacienți, dar și faptul că doctorul curant a făcut programarea la tomograf după șapte zile. Transportată la spitalul din Suceava, nepoata aflase de la medicul din spitalul județean că bunica ei făcuse accident vascular cerebral hemoragic.

„Era agitată, se gândea la casa..nu-i plăcea deloc acolo. În fine..au trecut cele 8 zile și bunica a fost dusă la Suceava abia atunci pentru ca dr. Holban i-a făcut programarea la tomograf după 7 zile. În Suceava doctorul s-a mirat și a întrebat de câteva ori de ce au ținut-o cei din Fălticeni, atât timp, fără să-i facă nimic pentru ca ea făcuse accident vascular cerebral hemoragic plus ca mai luase și un microb din spital. Însă era prea târziu…bunica mea, cea care m-a crescut și mereu a fost lângă mine, s-a stins din viața…Mereu în spital îmi spunea că vrea acasă, că nu mai vrea în spital. Oameni buni, e o lipsă de respect în spitalul din Fălticeni.”, a spus Daria pe contul de socializare.

În mesajul său, tânăra s-a revoltat și pentru faptul că a fost nevoită să ridice tonul la un angajat al spitalului din Fălticeni pentru a schimba lenjeria patului unde stătea bunica ei. Mai mult decât atât, ea spune că pe lângă mirosul înțepător, prin spital a dat și de gândaci.

„Găseam pastilele ei pe masă, nu i le dădeau seara, apoi, a doua zi, dacă își aminteau i le dădeau. Erau gândaci, mi s-a spus că nu sunt cearceafuri curate și a trebuit să ridic tonul ca să i se schimbe lenjeria bunicii mele. O infirmieră mi-a spus pe un ton urât că degeaba o ducem noi la Suceava, că e bătrâna și, na, tot la ei o trimit, că nu mai are ce sa-i facă.”

Daria Guliga a catalog spitalul din Fălticeni ca unul oribil, fără un personal bun și mulți pacienți în același salon. Tânăra a pus în oglindă, unitatea medicală locală cu cea județeană, din Suceava, termenii de comparație fiind total diferiți.

„Absolut nimeni nu și-a dat interesul…la o femeie din salon îi curgea mult sânge de la mână și am rugat o asistenta să vină, mi-a zis simplu: Să apese de unde curge că se va opri…Vi se pare normal? Un spital oribil cu un miros înțepător, un spital în care stau 13 oameni în salon, fără aer condiționat, fără un personal bun…asta este descrierea spitalului din Fălticeni! În Suceava era curat, frumos, un personal bun..însă era prea târziu. Acum pot să mai spun doar Dumnezeu să o ierte! E târziu, dar poate nu va fi prea târziu pentru alți oameni care au nevoie de îngrijiri medicale. Sfatul meu e să ocoliți spitalul din Fălticeni!”

Mesajul tinerei a devenit viral pe Facebook. Ecourile nu au întârziat să apără.

Spitalul Municipal Fălticeni desfășoară o anchetă internă. Verificări se fac și de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Concluziile celor două anchete vor fi prezentate în următoarele zile.

Nu știu cum sa încep însă voi scrie aici tot ceea ce simt, ura și greața pe care o am fața de sistemul din România, față…

Publicată de Daria Guliga pe Vineri, 30 august 2019

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI