ISU Suceava începe ancheta după ce ambulanţa SMURD a întârziat la meciul Armoniei FălticeniActualitate

ISU Suceava începe ancheta după ce ambulanţa SMURD a întârziat la meciul Armoniei Fălticeni

       Accesări: 74

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost constituită o comisie care va analiza împrejurările în care ambulanţa SMURD care trebuia să asigure asistenţa la meciul de fotbal feminin dintre Armonia Fălticeni şi Viitorul 2010 Buzău a întârziat peste timpul acceptat de regulamentul competiţiei, ducând la pierderea meciului cu 3-0 de către clubul organizator.

După consumarea evenimentului de duminică, Cronica de Fălticeni a solicitat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava un punct de vedere faţă de cele întâmplate.

Redăm integral comunicatul de presă transmis în această după-amiază de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava:

„Având în vedere modul de organizare a desfăşurării meciului de fotbal feminin dintre echipele CS Armonia Fălticeni şi Gloria Buzău, de pe Stadionul Tineretului din municipiul Fălticeni, din data de 21.09.2014, ora 11:00, ca urmare a solicitării Clubului Sportiv „Armonia” Fălticeni, Detaşamentul de pompieri Fălticeni trebuia să asigure, cu o ambulanţă SMURD, măsurile pe linie medicală. Subunitatea de pompieri a fost înştiinţată despre executarea misiunii prin adresă scrisă, în data de 19.09.2014.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din rapoartele primite de la şeful de tură al subunităţii de pompieri şi de la comandantul de echipaj de pe ambulanţa SMURD în data de 22.09.2014, reiese faptul că ambulanţa a ajuns la stadion cu o întârziere de aproximativ 10-12 minute. În acel moment, echipele erau la încălzire, iar comandantul de echipaj a semnat foaia de arbitraj.

De asemenea, raportul operativ de monitorizare al echipajului SMURD a fost semnat de către preşedintele clubului sportiv, arbitru şi medicul Spitalului Municipal Fălticeni.

Cu toate acestea, în jurul orei 11:30, arbitrul a anunţat că meciul s-a încheiat, fără să comunice motivul comandantului de echipaj.

Chiar dacă, ulterior, şeful de tură al subunităţii de pompieri şi-a asumat răspunderea pentru întârzierea plecării în misiune a echipajului SMURD, având în vedere efectele produse, prin ordin al inspectorului şef, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, s-a constituit o comisie care să analizeze împrejurările producerii acestui eveniment, inclusiv prin schimbul de corespondenţă scrisă cu factorii implicaţi.

În ceea ce priveşte Clubul Sportiv „Armonia” Fălticeni, greu încercat de decesul celui care a fost profesor – antrenor Petru Crăciun, conducerea echipei va înainta un memoriu comisiei de disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (Comisia pentru Fotbal Feminin).

„Este greu de crezut că vom primi un răspuns favorabil. Vrem însă să se ştie că Armonia Fălticeni îşi apără onoarea în faţa sportivilor a publicului care urmăreşte acest fenomen sportiv”, ne-a declarat antrenorul Marcel Irimie.

ȘTIRI