Anca Gheorghiu este noul director al Stațiunii de Cercetare PomicolăActualitate

Anca Gheorghiu este noul director al Stațiunii de Cercetare Pomicolă

       Accesări: 158

Schimbare de generație la vârful Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă din Fălticeni. Începând cu al doilea semestru din acest an frâiele instituției cu profil agricol sunt preluate de economista Anca Gheorghiu. Ea îl succede la conducere pe inginerul Gheorghe Iacobuță care s-a retras din activitate în urma pensionării.

În vârstă de 44 de ani, noul director al SCDP a fost numit în funcție după susținerea examenului organizat și desfășurat de Academia de Științe Agricole și Silvice din București.

Primul său mandat nu va fi deloc unul ușor. Procesatorii de mere au anunțat prețuri de achiziție mai mici pentru fructele destinate
industrializării, producției de sucuri și concentrate, în condițiile în care producția din acest an este afectată de vremea capricioasă.

Numit pe o perioadă de patru ani, proaspătul director își propune, pe termen scurt, menținerea standardelor unității, înnoirea bazei materiale – care este uzată din toate punctele de vedere, demararea reconversiei livezilor îmbătrânite, cât și îndeplinirea unor necesități curente precum refacerea împrejmuirilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anca Gheorghiu este absolvent al secției Economie Agrară, promoția 1995, din cadrul Institutului de Științe Economice Iași. Din anul 2003 este angajat al SCDP Fălticeni, unde, până nu de mult, ocupa postul de contabil șef.

ȘTIRI