ANAF extinde la nivel naţional proiectul pentru combaterea muncii la negruEconomic

ANAF extinde la nivel naţional proiectul pentru combaterea muncii la negru

       Accesări: 89

Vin noi controale ale inspectorilor ANAF.  Autoritatea fiscală vrea sa verifice anul acesta peste 1.000 de firme care sunt suspectate că plătesc angajații la negru. Proiectul de combatere a unor astfel de practici, lansat anul trecut în luna iulie, a fost extins din luna februarie a acestui an la nivel național.

Pentru a selecta contribuabilii pe care îi va verifica, Fiscul va aplica un set de criterii de risc.

Au fost selectaţi pentru inspecţie fiscală contribuabili cu risc fiscal privind nedeclararea/subdeclararea veniturilor din salarii şi/sau de natura salarială, având ca obiectiv verificarea impozitului pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale obligatorii.

În 2015 ar urma să fie verificaţi peste 1.000 de contribuabili, selectaţi pe baza unui set de criterii de risc: înregistrarea de salarii subdeclarate faţă de media pe ramură, numărul mediu de salariaţi conform bilanţ, cheltuiala medie cu salariile, ponderea cheltuielilor de personal în cifra de afaceri, ponderea cheltuielilor de personal în cheltuieli de exploatare, sume datorate acţionarilor/asociaţilor, numărul mediu de asiguraţi, ponderea numărului de angajaţi cu timp parţial de muncă în total număr angajaţi, număr de angajaţi cu salariu minim pe economie, codul CAEN.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Până acum, organele fiscale teritoriale au finalizat, 489 inspecții fiscale în urma cărora s-au stabilit obligaţii fiscale suplimentare (impozit pe venit, contribuții sociale ți accesorii aferente) în sumă totală de peste 143 milioane de lei.

Au fost aplicate amenzi în sumă de cca. 340.000 lei, au fost înaintate organelor de urmărire şi cercetare penală sesizări penale pentru un prejudiciu în valoare de aproape 20 milioane de lei, si s-au instituit măsuri asiguratorii în sumă totală de peste 45 milioane de lei.

ȘTIRI