Ana Maria Cotun vrea aurul la Olimpiada Balcanică de GeografieExclusiv

Ana Maria Cotun vrea aurul la Olimpiada Balcanică de Geografie

       Accesări: 81

Școala fălticeneană de geografie are și anul acesta un reprezentant într-o competiție internațională. Ana Maria Cotun participă cu lotul României la Olimpiada Balcanică de Geografie, concurs care se desfășoară începând de astăzi în Slovenia. Eleva Colegiului Național „Nicu Gane” s-a pregătit în ultimele două luni la Clubul Copiilor sub îndrumarea profesorului doctor Marcel Porof.

După un rezultat bun la olimpiada națională și un punctaj de 88 de punct, eleva Ana Maria Cotun s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Competiția internațională rezervată țărilor din sud-estul Europei este găzduită de orașul Ruse.

Ana Maria Cotun țintește anul acesta aurul, după o medalie de bronz obținută anul trecut în Serbia la aceeași competiție.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Eleva din Fălticeni s-a calificat pe primul loc în lotul României pentru Balcaniada de Geografie, și a cincea în ordinea clasamentului pe punctaje.

„Anul acesta vreau să obțin medalia de aur.”, ne-a declarat Ana Maria Cotun. „Nimic nu este imposibil dacă te pregătești și muncești cu scopul de a avea un rezultat de top. Sper ca la finalul olimpiadei balcanice să fiu acolo unde îmi doresc.”

Spre diferență de anii din urmă, anul acesta participanții la etapa națională au avut subiecte din sfera geografiei umane. Probele olimpiadei sunt susținute în limba engleză.

Alături de Ana Mara Cotun, din lotul țării noastre mai fac parte doi elevi din București și unul din Iași.

Palmaresul elevei din Fălticeni include în prezent trei calificări consecutive la Olimpiada Națională de Geografie și două la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Ea este medaliată cu aur la națională în anul 2015 și cu bronz în anul 2016 la balcaniadă.

 

 

 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI