Ample percheziții ale procurorilor DIICOT și polițiștilor suceveni: 23 de persoane sunt bănuite de trafic de minoriActualitate

Ample percheziții ale procurorilor DIICOT și polițiștilor suceveni: 23 de persoane sunt bănuite de trafic de minori

       Accesări: 925

Razii de amploare în județul Suceava, unde oamenii legii au luat în vizor mai multe grupuri de infractori. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 19 percheziţii, în județele Suceava și Prahova.

Controlale au fost făcute unor persoane bănuite că ar fi recrutat tinere, pe care le-ar fi determinat sau obligat să se prostitueze.

Astăzi, 7 noiembrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava împreună procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat 14 percheziții domiciliare pe raza județului Suceava și alte 5 în Prahova.

Acțiunea a vizat probarea activităţii a patru grupuri infracționale, bănuite de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosirea serviciilor unor persoane exploatate, act sexual cu un minor și favorizarea infractorului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma acțiunii, 23 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite ar fi racolat și exploatat sexual 14 tinere, dintre care 7 minore. Victimele ar fi fost obligate să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava și Prahova, cât și în Grecia, existând suspiciunea că asupra acestora ar fi fost exercitate acțiuni de intimidare psihică, violență fizică și alte acte de constrângere.

La activităţi au participat și luptători ai S.A.S (Serviciul de Acțiuni Speciale) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, de la brigăzile de combatere a criminalității organizate Ploiești și Bacău, precum și jandarmi.

ȘTIRI