Ample acțiuni ale inspectorilor antifraudă la Fălticeni: Operatorii economici au fost verificați pentru combaterea evaziunii fiscaleActualitate

Ample acțiuni ale inspectorilor antifraudă la Fălticeni: Operatorii economici au fost verificați pentru combaterea evaziunii fiscale

       Accesări: 2352

Au reînceput controalele operative ale ANAF. Inspectorii Antifraudă și-au făcut apariția la Fălticeni într-o amplă acțiune de control pe tema combaterii evaziunii fiscale. Timp de două săptămâni mai multe echipe au verificat la sânge mai mulți operatori economici din municipiu.

Acolo unde s-au găsit nereguli, controalele s-au lăsat cu amenzi usturătoare.

Acțiunea i-a vizat în special pe agenții economici din domeniul alimentației publice. Șase echipe ale inspectorilor antifraudă au făcut verificări pentru diminuare evaziunii fiscale și la firme cu activități pe sectorul prestări de servicii direct către populație.

Inspectorii antifraudă au ajuns și la operatorii fălticeneni care se ocupă cu livrări de bunuri cu amănuntul către populație.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Controalele au fost efectuate inclusiv în zile de sâmbătă și duminică, în funcție de specificul activităților comerciale vizate.

Potrivit reprezentanților ANAF Antifraudă, înainte de desfășurarea controlului, au existat activități de documentare la fața locului și de analiză a informațiilor din bazele de date disponibile, dar și din surse externe deschise, în vederea identificării principalelor zone cu volum ridicat al comerțului și nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor.

Un alt obiectiv al inspectorilor a fost creșterea gradului de conformare fiscală, prevenirea fenomenelor circumscrise economiei subterane, indisciplinei financiare, neconformării la declararea și plata obligațiilor fiscale.

Verificările din ultimele zile au fost doar unele dintre acțiunile majore inițiate la nivel național de Direcția Generală de Antifraudă.

ȘTIRI