Amenzi de peste peste 100.000 de lei aplicate în septembrie de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor SuceavaActualitate

Amenzi de peste peste 100.000 de lei aplicate în septembrie de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Suceava

       Accesări: 384

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava a prezentat bilanțul acțiunilor de control desfășurate în cursul lunii septembrie.

În urma celor 280 de controale, comisarii CJPC Suceava au aplicat 78 amenzi, în valoare de 109.500 lei. De asemenea, au fost aplicate și 32 de avertismente.

Toate acțiunile de control s-au desfășurat în urma cercetării reclamațiilor și a tematicilor de control la nivel național și regional. Mai exact, în luna septembrie, CJPC Suceava a primit 116 reclamații.

Pentru că septembrie a luna în care a început noul an școlar, controalele din această perioadă au vizat protecția consumatorilor la comercializarea rechizitelor și uniformelor școlare. S-au desfășurat 32 acțiuni de control, aplicându-se 3 avertismente și 13 amenzi,în valoare de 30000 lei. S-au găsit etichete fără traducere în limba română, lipsa prețurilor, iar în cazul unor promoții, neindicarea perioadei de desfășurarea a acestora.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O altă tematică de control a urmărit protecția consumatorilor în saloanele de înfrumusețare. S-au desfășurat 46 acțiuni de control,aplicându-se 6 avertismente și 11 amenzi în valoare de 18000 lei. Că abateri: neafișarea tarifelor la vedere, necompletarea registrului cu operațiunile de sterilizare a instrumentarului.

Comisarii au următit pe teren și modu în care sunt comercializați conservanții, condimentele, oțetul și sarea. În urma celor 53 de acțiuni de control au fost aplicate 4 avertismente și 17 amenzi, în valoare de 25200 lei. Produsele din import nu aveau traducere în limba română, iar în unele cazuri lipseau prețurile.

ȘTIRI