Amenzi de peste 340.000 lei aplicate de poliţişti în cadrul acţiunii Blocada 2014Rural

Amenzi de peste 340.000 lei aplicate de poliţişti în cadrul acţiunii Blocada 2014

       Accesări: 62

Bărbat din Baia cercetat penal pentru tăinuire. Poliţiştii au găsit în posesia acestuia o autoutilitară urmărită de autorităţile spaniole

În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, la nivel naţional a fost iniţiată acţiunea BLOCADA 2014. Acţiunea presupune desfăşurarea de activităţi poliţieneşti operative şi de prevenire a criminalităţii în sistem integrat, poliţiştii diverselor structuri activând cu o prezenţă sporită în zonele identificate în urma unor analize criminogene.

În perioada 8-14 august 2014 la nivelul judeţului Suceava au acţionat peste 400 de poliţişti, fiind desfăşurate 47 de acţiuni punctuale. Au fost constatate 26 infracţiuni, din care 10 la regimul circulaţiei rutiere, 5 la regimul armelor şi muniţiilor şi 11 de altă natură. 19 infracţiuni au fost constatate în flagrant. Au fost confiscate 6 arme şi 38 bucăţi de muniţie.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost depistate 5 persoane urmărite şi au fost identificate 5 autoturisme care figurau furate în bazale de date naţionale şi europene. Au fost organizate 64 de filtre rutiere, fiind reţinute 58 permise de conducere  şi retrase 30 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate un număr de 1077 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 340.300 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În posesia unui bărbat din comuna Baia a fost identificată o autoutilitară, autovehicul urmărit de către autorităţile de aplicare a legii din Spania, începând cu data de 24 ianuarie 2014. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tăinuire iar vehiculul a fost ridicat în vederea clarificării situației juridice.

ȘTIRI