Amenzi ce depășesc 110.000 lei și peste 600 de șoferi testați alcoolscopic în județul SuceavaActualitate

Amenzi ce depășesc 110.000 lei și peste 600 de șoferi testați alcoolscopic în județul Suceava

       Accesări: 436

Pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

La sfîrșitul săptpmânii trecute (9-11 martie) zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza judeţului Suceava, pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 647 conducători auto, fiind constatate 21 infracţiuni, dintre care 8 constituie fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Polițiștii au aplicat 274  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 111.500 lei.

Au fost reţinute 28 permise de conducere reţinute şi au fost retrase 23 certificate de înmatriculare.

Poliția Rutieră Suceava a oferit și detalii legate de câteva evenimente deosebite cu care s-au confrutat în timpul acțiunilor preventive de la sfârșitul săptămânii.

Ne-am oprit la ceea ce s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.35, pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului.

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice şi luminoase pe DN 2E şi DN 17, fiind blocat în parcarea unui restaurantul din comuna Păltinoasa.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 26 ani din comuna Valea Moldovei.

Pentru că emana halenă alcoolică, tânărul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI