Ambulanțierii și paramedicii din Fălticeni au intervenit la peste 120 de solicitări în perioada sărbătorilor de CrăciunActualitate

Ambulanțierii și paramedicii din Fălticeni au intervenit la peste 120 de solicitări în perioada sărbătorilor de Crăciun

Au fost la datorie și au lucrat la foc continuu. În perioada sărbătorilor Crăciunului ambulanțierii și paramedicii din Fălticeni nu au avut deloc odihnă. Aceștia au intervenit în peste 120 de cazuri în doar patru zile.

Între 24 și 27 decembrie, șase echipe au asigurat permanența în serviciile de urgență și au intervenit pentru salvarea de vieți omenești.

Ambulanțierii au avut 95 de solicitări venite prin 112, iar echipajul paramedicilor, din cadrul Detașamentului de Pompieri, au intervenit în 27 de cazuri semnalate prin numărul unic de urgență.

Ca niciodată, cele mai multe solicitări au venit pe fondul unor accidente rutiere. Din seara de Ajun și până ieri noapte s-au produs șase evenimente produse pe drumurile comunale, județene din zona Fălticeni, cu urmări grave și foarte grave.

În topul solicitărilor de Crăciun urmează agresiunile. Ambulanțierii și paramedicii au fost chemați să ofere primul ajutor în șase cazuri, în care victimele au ajuns la Compartimentul Primiri Urgențe. Actele de agresiune comise la Vadu Moldovei, Drăgușeni sau Bogdănești s-au lăsat urmări grave pentru câțiva bărbați.

Intervenții pentru salvări de vieți și în foarte multe cazuri medicale. Numeroase solicitări au venit în special de la bolnavii cardiaci care, în cea mai mare parte, au trebuit să petreacă sfintele sărbători pe patul spitalului.

Cazurile de etilism au fost mai puține, însă unii petrecăreți au fost găsiți în comă alcoolică. Un astfel de caz este cel al unei tinere de 18 ani, beată criță, ridicată de pe faleză.

Din nefericire s-au înregistrat și trei decese, toate în Ajunul Crăciunului.

Facebook Comments

ȘTIRI