Ambulanțierii din Fălticeni sărbătoresc marți Ziua AmbulanțeiActualitate

Ambulanțierii din Fălticeni sărbătoresc marți Ziua Ambulanței

       Accesări: 59

ambulanta-fălticeniMarți este o zi importantă pentru ambulanțierii din toată țara. 28 iulie este data la care serviciul Ambulanță s-a înființat în România, având ca deviză ”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”. Acum mai bine de un secol apărea prima ”Salvare” din țară.

Ziua Ambulanței din România nu va trece neobservată la Fălticeni. Cu toate acestea, ambulanțierii din municipiu vor serba prin muncă.

Unii vor fi la datorie pentru asigurarea liniei de permanență, în timp ce alți colegi vor veni în piața civică Nada Florilor pentru a se întâlni cu localnicii. Ambulanțierii vor fi prezenți cu o autospecială sanitară și vor explica celor prezenți amănunte legate de tehnica medicală din echiparea vehicului de intervenție, dar și detalii din aria serviciului medical de urgență.

Aceiași echipă va împărți trecătorilor pliante legate de activitatea și istoria Ambulanției.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Stația de la Fălticeni are numai 35 de angajați. Ei deservesc o zonă ce numără peste 150.000 de persoane. Parcul auto numără 4 autospeciale de tip B2 și un vehicul de transport.

Până în 1995, când a dobândit personalitate juridică, fosta Salvare și ulterior Ambulanța Fălticeni au funcționat ca serviciu al Spitalului din Fălticeni.

Anul acesta Ambulanța din România împlinește 109 ani de activitate.

Rudy Hödl

ȘTIRI