Ambulanță nouă la Spitalul Municipal FălticeniLocal

Ambulanță nouă la Spitalul Municipal Fălticeni

       Accesări: 1269

Noutate binevenită în prag de toamnă. Parcul auto al Spitalului Municipal are, în sfârșit, un vehicul modern destinat transportului pacienților. Din această săptămână a intrat în serviciu noua ambulanță care va deservi atât persoanele internate la pavilionul central, cât și cei aflați în secțiile exterioare ale unității medicale.

Cumpărată din fondurile proprii ale spitalului, autospeciala de fabricație franceză înlocuiește un vehicul folosit aproape 20 de ani, timp în care au fost parcurși peste 1,5 milioane de kilometri.

Noua ambulanță Renault Master este de tip A2 și dispune de echipamente și dotări care îndeplinesc toate cerințele în domeniu.

Conducerea spitalului a făcut, în trecut, demersurile necesare la Ministerul Sănătății pentru a primi un astfel de autovehicul, însă mașinile noi au fost repartizate către unitățile medicale din orașele mari.

Anul acesta au alocat fondurile necesare pentru achiziția unei ambulanțe de ultimă generație, prima ambulanță nouă de care spitalul beneficiază în ultimii 20 de ani.

Până în urmă nu cu mult timp, spitalul avea două ambulanțe Iveco Daily, aduse în anul 2007 de la Serviciul de Ambulanță București, deși ambele erau destinate casării.

Autospeciala este folosită pentru transportorul paciențelor la externare sau pentru ca aceștia să ajungă de la o secție la alta pentru investigații medicale.

Vehicul are șase locuri, trei în cabină și alte trei în compartimentul cu echipamente medicale.

Ambulanța A2 este echipată cu trei prize de oxigen, aspirator portabil, două tărgi, ventilator monitor și dotări pentru primul ajutor. În același compartiment se mai regăsesc patru butelii cu oxigen și un injectomat.

Compartimentul destinat transportului pacienților beneficiază de un sistem de aer condiționat.

Autospeciala, cu toate dotările incluse, a costat 328.000 de lei. Spitalul urmează să primească o nouă ambulanță, aceasta urmând să fie cumpărată cu tot din fondurile proprii ale unității medicale.

ȘTIRI