Alocaţiile copiilor se dublează de la 42 la 84 de leiActualitate

Alocaţiile copiilor se dublează de la 42 la 84 de lei

       Accesări: 80

alocatie-copiiMai mulți bani pentru copii. Deputații au decis zilele trecute ca alocațiile de stat să creasca de la 42 la 84 de lei. Demnitarii au votat amendamentul Partidului Naţional Liberal care prevede dublarea acestui venit.

Amendamentul a fost propus de deputatul liberal Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative fiind adoptat cu 98 de voturi pentru și 77 împotrivă.

Cel mai probabil, de la 1 iulie 2015, copiii cu vârste între 2 și 18 ani ar trebui să primească cei 84 de lei.

Pe motiv că nu sunt bani, unii aleșii din PSD nu au susținut ideea, dar nici au fost destui în sală pentru a se opune. O altă parte din social-democrați au votat, însă, favorabil.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Conform datelor actuale, de dublarea alocațiilor se vor bucura 3,74 milioane de copii.

Peste 32 de milioane de euro ar trebui să plătească statul în plus, în fiecare lună, pentru beneficiarii indemnizației. Până acum, alocația lor era una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeana, unde copiii primesc în medie 200 de euro lunar.

Guvernul trebuie să găsească fonduri suplimentare și pentru copiii cu handicap. Aceștia vor primi 200 de lei lunar, în loc de 84 în prezent.

Sorin N.

ȘTIRI