Alexandru Rădulescu salută decizia Camerei Deputaților privind adoptarea Legii pentru construirea Autostrăzii UniriiActualitate

Alexandru Rădulescu salută decizia Camerei Deputaților privind adoptarea Legii pentru construirea Autostrăzii Unirii

Vești foarte bune pentru. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executării obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Denumită „Autostrada Unirii”, aceasta va fi finanțată de la bugetul de stat, fondurile urmând să fie direcționate prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Deputatul social democrat Alexandru Rădulescu a salutat decizia Camerei Deputaților, dar și susținerea de care s-a bucurat acest proiect în cadrul PSD.

În schimb demnitarul s-a arătat nemulțumit de atitudinea adoptată de cei care cred că Legea privind construirea Autostrada Unirii Iași-Târgu Mureș este inutilă.

Alexandru Rădulescu consideră că acești pesimiști nu văd decât partea goală a paharului și că ei ar trebui să înțeleagă că orice demers trebuie să aibă un început.

„Un lucru foarte bun este faptul că acest demers legislativ a reușit să coaguleze toți reprezentanții partidelor parlamentare.”, declară Alexandru Rădulescu. „Avem un obiectiv cu adevărat necesar și dorit, ce face să dispară interesele de partid, uneori derizorii. În această logică, ar trebui să intre și cei care s-au grăbit să afirme că această lege va fi inutilă și că nu va fi aplicată curând de Guvernul României. Acești pesimiști care, tendențios, nu văd decât partea goală a paharului, ar trebui să înțeleagă că orice demers trebuie să aibă un început, că nu se poate realiza în doi ani ce nu s-a realizat în zeci de ani.”

Legea privind construirea obiectivului Autostrada Unirii Iași – Târgu Mureș a adoptată cu o largă majoritate,

Proiectul a întrunit 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi cinci abţineri.

Obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat.

Proiectul legislativ prevede în fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, atât alocări de fonduri acestui obiectiv, cât și credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Legea a fost iniţiată de 70 de senatori şi deputaţi din toate partidele parlamentare.

Ministerul Transporturilor va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii.

Alexandru Rădulescu mai spune că adoptarea legii este prima etapă importantă pentru materializarea viitoarei șosele care va lega Moldova de Transilvania.

El le-a mulțumit colegilor din PSD, dar și reprezentanților din celelalte partide politice care au votat pentru construirea autostrăzii.

Deputatul PSD de Suceava subliniază că formațiunea politică din care face parte susține proiectele importante pentru România, infrastructura fiind un factor de mare însemnătate pentru dezvoltarea economică și asigurarea unui grad ridicat de mobilitate pentru populație.

Facebook Comments

ȘTIRI