Alexandru Rădulescu critică demagogia liberalilor: Agricultura performează prin măsurile unui ministru PSDActualitate

Alexandru Rădulescu critică demagogia liberalilor: Agricultura performează prin măsurile unui ministru PSD

Agricultura românească este pe drumul cel bun. Așa reiese din declarațiile care au ca suport datele statistice pe care deputatul Alexandrul Rădulescu le-a oferit într-un comunicat de presă. Social-democratul sucevean a dat mai multe exemple care arată că măsurile luate de guvernul PSD au condus la rezultate pozitive.

Demnitarul s-a arătat nemulțumit de atitudinea liberalilor care „și-au vărsat lacrimile și compasiunea asupra agriculturii românești invocând neimplicarea guvernului în educarea fermierilor români pentru creșterea competitivității acestora și importul exagerat de alimente al României”.

Alexandrul Rădulescu susține lucrurile nu stau chiar așa.

El i-a criticat pe reprezentanții PNL despre care spune că în loc să vină cu o variantă proprie de guvernare, cu soluții proprii de rezolvare a problemelor cu care se confruntă cei care i-au trimis în Parlament, rămân cantonați nefiresc pe poziția de raportare la singurul proiect de țară oferit românilor, cel al PSD, pe poziția de critică permanentă a ritmului de implementare a programului de guvernare social – democrat, pe omiterea intenționată a reușitelor acestei guvernări.

„Acest mesaj este mai mult decât ipocrit ținând cont de antecedentele guvernării liberale în domeniul agriculturii. Ne amintim anul 2016 când guvernul Cioloș, susținut de liberali, nu a virat subvențiile agricultorilor români – fapt ce i-a împiedicat pe aceștia să producă la prețuri competitive – fapt ce a favorizat evident (și intenționat credem noi) importul de alimente.”, explică deputatul PSD, purtătorul de cuvând la PSD Suceava. „Ne amintim și de prestația altui ministru liberal al agriculturii care a rămas ca simbol al celui care a distrus avicultura românească cu pretextul pueril al gripei aviare – fapt ce a determinat atunci (tot intenționat susținem noi) inundarea pieței românești cu carne de pasăre din toate colțurile lumii.”

În comunicatul de presă deputatul PSD menționează că în fața demagogiei liberalilor așază performanțele, deja cunoscute, pe care agricultura românească le-a înregistrat anul trecut sub coordonarea unui ministru social-democrat.

După cum arată datele oficiale, furnizate de Ministerul Agriculturii, anul 2017 a fost unul din cei mai buni ani pentru agricultura românească și pentru fermierii români.

Alexandru Rădulescu a subliniat faptul că în România s-a obținut în acest an o producție de aproape 27 milioane tone cereale, circa 1,4 tone pe cap de locuitor, în condițiile în care alte culturi (grâul, rapița, orzul, floarea-soarelui, soia, porumbul) au înregistrat recorduri istorice.

Deputatul PSD mai amintește că anul trecut s-au acordat la timp subvențiile pentru fermieri în valoare 2,766 miliarde euro.

În rândul acelorași rezultate pozitive pe 2017 sunt menționate nivelul de absorbție la fondurilor de 3,33 miliarde euro (locul 1 în UE), din care din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) suma de 1,772 miliarde euro, procent de absorbtie 99,9%, iar din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) 1,550 miliarde euro, față de 507 milioane euro în 2016.

Deminitarul sucevean remarcă și faptul că în 2017 suprafața agricolă irigată s-a dublat și s-a înființat sistemul național antigrindină cu deja 40 de puncte de lansare a rachetelor.

Tot anul trecut s-a lansat și Programul de sprijin al produselor deficitare, care s-a axat pe culturile de tomate. Potrivit datelor statistice 8.000 de legumicultori români au primit de la guvern fonduri totale de 23,7 milioane euro și au furnizat pieții interne 50 mii tone roșii fără pesticide, efectul măsurii resimțindu-se prin diminuarea considerabilă a importului de roșii.

Deputatul Alexandru Rădulescu mai spune că fermierii se pot informa asupra posibilității de accesare a fondurilor europene prin intermediul portalului Ministerului Agriculturii, fapt care i-ar lămuri și pe liberali că aceste informații sunt accesibile oricui.

El a menționat ca utile și binevenite caravanele de informare în teritoriu cum este cea care se desfășoară acum la Ploiești în prezența ministrului social-democrat al agriculturii.

Facebook Comments

ȘTIRI