Alexandros Pintilii Karciucas va fi prezent în Expoziţia Internaţională de Acuarelă din Fabriano – ItaliaCultură

Alexandros Pintilii Karciucas va fi prezent în Expoziţia Internaţională de Acuarelă din Fabriano – Italia

       Accesări: 349

Aprilie va fi o lună cu o semnificaţie aparte pentru activitatea artistului plastic fălticenean Alexandros Pintilii Karciukas.

Tânărul pictor, de curând reprezentant al Societăţii Internaţionale a Acuarelei (IWS) în România, a fost invitat să expună în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Acuarelă din Fabriano – Italia, 22- 26 aprilie 2015, un eveniment important pentru acuareliştii din întreaga lume.

Fabriano, localitate în care se produce hârtia folosită pentru pictura în acuarelă, va fi punctul de întâlnire prin artă a peste 700 de artişti plastici din 40 de ţări.

Pentru că nu a găsit disponibilitate din partea acureliştilor români (era necesară constituirea unui grup de 10 artişti), Alexandros a fost cooptat în comunitatea artiştilor greci şi va expune alături de alţi 12 pictori. Alexandros a trimis deja în Italia lucrarea „The train station”, o lucrare mare de 50/70 cm.  Fălticeneanul va aştepta acasă ecorurile acestui eveniment internaţional.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tot în luna aprilie, la New York, în SUA, este aşteptată apariţia ediţiei a doua a albumului „Internaţional Watercolor Artist”, care conţine  interviuri cu acuarelişti din întreaga lume. Tânărul artist din Fălticeni a fost intervievat de realizatorii albumului, astfel că Alexandros Pintilii Karciucas va împărtăşi cititorilor experienţa sa în universul acuarelei. Alexandros se prezintă în acest interviu ca fiind un artist spontan, atent la detalii, inspirat în special de peisajul urban. Albumul va fi disponibil din aprilie pe amazon.com.

Legat de evenimente expoziţionale internaţionale, trebuie amintit că, în luna iunie a acestui an, Alexandros Pintilii Karciucas va participa cu o lucrare în expoziţia renumitului acuarelist George Politis, care va fi organizată la Mail Art Project în Salonic. În expoziţie vor fi prezenţi acuarelişti din mai multe ţări, cu lucrări de mici dimensiuni.

ȘTIRI