Accesări: 95

alexandros_karciucas
Pictorul fălticenean Alexandros Karciukas este unul dintre cei 2000 de artişti plastici, din 80 de ţări, acceptaţi în Concursul mondial de acuarela al revistei “The Art of Watercolour” (ediţia franceză).
Alexandros s-a înscris în concurs cu două lucrări – “Plimbare prin Veneţia” şi “Seara ploaioasă la Milano”, lucrări acceptate de juriul intern al revistei în etapa a doua a concursului.

“Am aflat de concurs de la prietenii mei acuarelişti de pe internet. Am intrat în concurs din dorinţa de a ajunge cât mai sus în acest domeniu, dar şi pentru a mă verifica, pentru a vedea nivelul la care mă aflu”, a declarat Alexandros Karciucas pentru Cronica de Fălticeni.

plimbare-prin-venetia

seara-ploaioasc483-la-milano

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul se derulează pe parcursul a încă trei etape de jurizare, câştigătorii premiilor în valoare de 25.000 de Euro urmând a fi anunţaţi în luna octombrie a acestui an. Din juriu vor face parte cinci personalităţi recunoscute pe plan mondial în artă, din China, Anglia şi Statele Unite ale Americii.

Pe lângă cele 7 premii în valoare totală 25.000 de Euro, primii 20 de artişti îşi vor expune lucrările în cadrul unei expoziţii – eveniment care va fi organizată în localitatea franceză Narbonne.

The Art of Watercolour Magazine şi ediţia franceză L’Art de l’Aquarelle promovează la nivel internaţional acuarela şi pe artiştii care lucrează în această tehnică. Organizarea acestui concurs reprezintă încă un pas înainte în efortul de a-i stimula pe artiştii de pretutindeni să depăşească graniţele creativităţii şi originalităţii.

ȘTIRI