Alexa Pașcu propune reînființarea Cenaclului Literar “Eugen Lovinescu”Cultură

Alexa Pașcu propune reînființarea Cenaclului Literar “Eugen Lovinescu”

       Accesări: 131


La mijlocul săptămânii viitoare, Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni va găzdui o întâlnire culturală la care sunt așteptați toți cei interesați de reînființarea Cenaclului Literar “Eugen Lovinescu”.

Întâlnirea este programată miercuri, 12 august 2015, la ora 11.30. Cu acest prilej vor fi discutate aspecte care țin de regulamentul de organizare și funcționare a Cenaclului.

Inițiativa îi aparține scriitorului fălticenean Alexa Pașcu și a fost anunțată recent în cadrul unui eveniment public organizat în cadrul programului “Zilele Muncipiului Fălticeni”.

Ideea vine să materializeze o propunere mai veche lansată de Alexa Pașcu. În noiembrie 2012, în cadrul unei întâlniri a scriitorilor fălticeneni, organizată la Casa Memorială ‘Mihail Sadoveanu”, Alexa Pașcu a lansat ideea constituirii unei asociaţii culturale care să apropie condeiele fălticenene. „În Fălticeni există condeie care merită mai mult. Numai cine îndrăzneşte aprinde pe cer o stea, cine nu stă şi priveşte la steaua altcuiva”, declara atunci Alexa Pașcu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cenaclul literar “Eugen Lovinescu” a existat la Fălticeni la sfârșitul anilor ’60. Cenaclul s-a înființat la data de 21 noiembrie 1968. La început, activitatea a fost coordonată de profesoara Mioara Gafencu, ulterior la conducere a venit profesorul Vasile Gh. Popa (până în 1973).

Primul cenaclu literar a apărut la Fălticeni cu mult mai devreme. În 1949 lua ființă, la Liceul “Nicu Gane”, Cenaclul Literar “Mihail Sadoveanu”.

ȘTIRI