Alevia și Alma Clinic susțin Festivalul Internațional de Creație și Interpretare G.V. BirlicActualitate

Alevia și Alma Clinic susțin Festivalul Internațional de Creație și Interpretare G.V. Birlic

       Accesări: 46

cerere_in_casatorie_4

Sprijin pentru actul cultural. Două firme importante din Fălticeni oferă aport financiar pentru desfășurarea festivalului de teatru ce poartă numele regretatului actor Grigore Vasiliu Birlic. La fel ca și în anii din urmă Alevia și Alma Clinic susțin și în 2015 manifestarea care pune în lumină talentul artistic, arta teatrală și valorile acesteia.

Anul acesta evenimentul are un nume nou: Festivalul Internațional de Creație și Interpretare G.V. Birlic

Alevia, compania fălticeneană producătoare de suplimente alimentare și ceaiuri, este unul din sponsorii principalii ai festivalului organizat de Asociația Fălticeni Cultural.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Ne bucurăm mult că am putut susține Festivalul. Un eveniment de felul acesta înseamnă o efervescență culturală unică pentru Fălticeni. Pe de o parte, ne dă o șansă să participăm la piese de teatru foarte bune aici, în orașul nostru. Nu mai trebuie să mergem până la Suceava, Iași sau București ca să-i vedem pe Draga Olteanu Matei, Dorel Vișan, Catrinel Dumitrescu și alți actori mari; Festivalul îi aduce pe ei la noi. Apoi, ajută copiii să-și dezvolte talentul artistic prin concursuri.”, a declarat reprezentantul Alevia. ”Mai mult, anul acesta Festivalul include și Fălticeni Folk. El ia amploare de la an la an fiindcă suntem avizi de cultură în orașul nostru și fiindcă e un eveniment cu un standard înalt. Merită să-l susținem cu toții, merită să ne implicăm în festival, fie prin sponsorizare, fie ca participant la spectacole, fie ca voluntar, fie să ducem vestea bună despre lucrurile frumoase care se întâmplă în oraș.”

”E o mare bucurie că Alevia a susținut Festivalul Birlic de la prima ediție, din 2010 și continuă să creadă în succesul său. Ne dorim ca toate companiile fălticenene să îi urmeze exemplul.”, a declarat organizatorul, Asociația Fălticeni Cultural.

Un alt susținător important al evenimentului este centrul de sănătate Alma Clinic, cea mai nouă și modernă unitate medicală privată din Fălticeni.

Reprezentații clincii consideră festivalul de teatru un eveniment cultural foarte valoros care descoperă frumosul. În opinia acestora, manifestarea reprezintă continuarea vieții culturale fălticenene. Una din motivațiile susținerii festivalului are la bază spiritul de creativitate.

Importanța festivalului, cât și de bogata zestre culturală locală au constituit alte argumente în privința sprijinului oferit de Alma Clinic.

”Credem că e un eveniment cultural extrem de valoros pentru Fălticeni, care merită tot suportul sponsorilor și al oamenilor.”, afirmă reprezentanții centrului medical Alma Clinic. ”Este foarte dificil de organizat un eveniment de o asemenea amploare, cu nume sonore precum Draga Olteanu Matei, Dorel Vișan, Catrinel Dumitrescu… Iar de-a lungul anilor festivalul a devenit o realitate vie care descoperă frumosul și datorită celor care l-au susținut.”

”Festivalul de teatru înseamnă continuarea vieții culturale fălticenene. Orașul acesta are o moștenire culturală fantastică, dar care azi a căzut în uitare. Iar festivalul reia o tradiție, dar într-o cheie modernă, actuală.”, mai spun reprezentanții Alma Clinic. ”Apreciem și faptul că e o pepinieră pentru tinerele talente. Noi, la Alma Clinic, susținem artiștii și manifestările culturale. Încercăm să facem ceva și pentru copii, a căror valoare și creativitate credem că merită susținută”.

Festivalul Internațional de Creație și Interpretare G.V. Birlic debutează astăzi, 31 august, și se va încheia pe 6 septembrie. Suita de manifestări include o serie de spectacole susținute pe scena fostei Case de Cultură.

Rudy Hödl

ȘTIRI