Alevia investește 1 milion de euro în fabrica de la FălticeniActualitate

Alevia investește 1 milion de euro în fabrica de la Fălticeni

       Accesări: 3873

Una din cele mai de succes firme din România investește la Fălticeni. Compania Alevia își extinde capacitatea de producție după alocarea unui buget de 1 milion de euro. Noua unitate, situată pe strada Plutonier Ghiniță, va furniza mai multe produse noi, suplimente alimentare şi ceaiuri, care vor completa portofoliul actual, unul foarte generos.

După achiziția unei hale de 2.000 metri pătrați, Alevia și-a extins clădirea destinată fabricației și depozitului, dar a cumpărat și tehnologia necesară.

Achiziția de noi utilaje este menită să dubleze capacitatea de producție.

În urma extinderii, suprafața depozitului va crește de la 170 m.p. la 600 m.p. și va fi organizat pe trei nivele, iar departamentul de ceaiuri va fi extins de la 150 m.p. la 500 m.p.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Noile linii de fabricație constau în trei game noi, fiecare gamă având minim 25 de produse, investiția fiind estimată la 500.000 euro. Întregul proces de extindere este estimat să dureze 18 luni.

“Armonia, echilibrul și empatia sunt pilonii care stau la baza companiei Alevia. Aceste valori sunt inspirate de Bucovina, ținutul unde a luat naștere brandul și care ne-a învățat să respectăm natura și darurile sale. Natura ne oferă răspunsul pentru sănătate, iar noi, la Alevia, am învățat cum să folosim ajutorul dat de natură și să îl oferim tuturor prin intermediul suplimentelor alimentare și a ceaiurilor pe care le producem.” a declarat doctorul Florin Mitocaru, director general Alevia. ”Ne-am asumat responsabilitatea de a oferi mai mult decât un produs, dorim să îi incurajăm pe oameni să cunoască puterea plantelor și astfel să ducă o viață mai bună. Nu poate fi vorba de jumătăți de măsura când vine vorba despre produsele Alevia și, asa cum spune motto-ul nostru – Ceea ce merită să fie făcut, merită să fie bine făcut (Nicolas Poussin) – produsele noastre nu pot fi decât de calitate înaltă la un preț accesibil, fapt care ne-a asigurat până acum un loc în topul preferințelor oamenilor.”,

Factorul uman reprezintă una din componentele cheie ale succesului Alevia pe piața românească.

Noua investiție va crește numărul locurilor de muncă cu 15%. În prezent compania, cu sediul la Fălticeni, are 180 de angajați, iar după finalizarea halei numărul total va fi de 211 angajați.

Unitatea are o capacitate anuală de fabricație de 4.000.000 de unităţi, care cuprinde suplimente alimentare şi ceaiuri.

Alevia produce 120 de tipuri de suplimente nutritive şi 50 de sortimente de ceaiuri.

Compania din Fălticeni vinde lunar 180.000 de cutii de suplimente alimentare şi 150.000 de cutii de ceaiuri. Produsele sunt disponibile în peste 4.000 de farmacii şi magazine din România.

Producătorul are planuri mari pentru anii care urmează, inclusiv pătrunderea pe piețele străine.

Alevia, companie cu capital integral românesc, este un model de succes pentru antreprenoriatul local și una din cele mai cunoscute mărci create la Fălticeni.

Veniturile anuale ale companiei, între 2013 și 2015, s-au menținut constant la cifra de 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), în creștere cu aproximativ 50% comparativ cu rezultatele comerciale înregistrate în urmă cu 5 ani.

ȘTIRI