Alertă de securitate informatică. Imaginea unor companii aeriene folosită pentru furtul datelor bancareDiverse

Alertă de securitate informatică. Imaginea unor companii aeriene folosită pentru furtul datelor bancare

       Accesări: 602

Centrul Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale a transmis o alertă de securitate informatică, după ce în mediul online a fost identificată existența unei campanii de tip scam/phishing ce vizează furtul datelor bancare.

Aceasta se răspândește în principal prin intermediul rețelei de socializare Facebook și este reprezentată sub forma unei invitații de completare a unui chestionar, în urma căreia se pot obține bilete gratuite pentru cursele companiei WizzAir.

Ulterior completării chestionarului, la accesarea linkului de descărcare a biletelor, utilizatorului i se cere să introducă datele cardului bancar.

Specialiștii precizează că această campanie este în curs de desfășurare, fiind folosite oferte similare de bilete, particularizate pentru companiile aeriene Wizz Air, Tarom și Ryanair.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În plus, aceste mesaje pot ascunde în spate o serie de aplicații malware a căror instalare pe stațiile de lucru poate genera pagube ce nu pot fi cuantificate,de la furtul credențialelor, până la criptarea informațiilor.

ȘTIRI