Incendiu puternic declanșat de fulger: Un atelier de tâmplărie din Fălticeni s-a făcut scrum în câteva minuteLocal

Incendiu puternic declanșat de fulger: Un atelier de tâmplărie din Fălticeni s-a făcut scrum în câteva minute

       Accesări: 74

Vremea rea aduce necazuri și situații neprevăzute. Ploaia torențială de ieri seară, însoțită de descărcări electrice și tunete, a provocat pagube însemnate unui tânăr întreprinzător din Fălticeni. Acesta spune că un fulger i-a lovit acoperișul atelierului de tâmplărie, aflat pe strada Armatei, care s-a aprins instantaneu.

Era ora 23. Imediat au fost alarmate echipele de interveție.

Atelierul, cuprins de un foc puternic, se află la mică distanță de sediul Detașamentului de Pompieri. Echipajele au sosit imediat cu mai multe autospeciale cu apă și cu un vehicul cu scară retractabilă.

Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de circa 300 de metri pătrați.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acoperișurile la alte două clădiri, aflate perete în perete cu atelierul, au luat foc. Când pompierii au ajuns la intervenție, atelierul ardea ca o torță. Flăcările au atins 4-5 metri în înălțime, iar o perdea groasă de fum s-a ridicat deasupra zonei locuințelor de pe străzile Armatei și Dimitrie Leonida.

Pentru că incendiul luase deja proporții, de la Fălticeni au fost trimise în ajutor echipaje de la Suceava și Solca (Detaşamentul de Pompieri Suceava şi Garda de Intervenţie Solca). În total s-a acționat cu șapte mașini, din care patru cu apă.

Munca celor aproximativ 20 de pompieri nu a fost deloc ușoară deși afară ploua cu găleata. Ei s-au luptat mai multe ore cu focul, întreținut de arderea materialului lemnos din atelier dar și cel din structura acoperișurilor.

Proprietarul și-a văzut toată investiția și munca făcută scrum în doar câteva minute. Au ars nu numai piese de tâmplărie, ci și toată aparatura de lucru. În incendiu au fost mistuite documente întocmite recent de întreprinzător.

Focul s-a extins la acoperișul celorlate două clădiri, într-una dintre acestea funcționând un mic magazin alimentar. Pompierii au vrut să se asigure că nu mai există flăcări sau foc care arde mocnit, așa că au intrat atât la parter cât și la etajul imobilului cu furtunele de apă.

La cea de a treia clădire, recent renovată, echipele de intervenție au fost nevoite să rupă elemente de lângă acoperiș, dar și din stratul de material termoizolant, aflat la exterior, sub care se „infiltrase” focul.

Din fericire, nu s-au înregistrate victime. Pagubele urmează să fie evaluate.

La fața locului a fost trimis și un echipaj SMURD cu paramedici, iar două patrule ale Poliției Municipale și Locale au dirijat traficul din zonă.

Incendiul a fost lichidat după la ora 5 dimineața, adică după 6 ore de la începerea intervenției. Au ars acoperişul locuinţei aflate deasupra magazinului alimentar pe o suprafaţă de 65 metri pătrați, anexele acesteia pe o suprafaţă de 20 mp şi atelierul de tâmplărie pe o suprafaţă de 180 mp.

La imobilul învecinat au ars 120 de metri pătrați din acoperiş, mobilier şi textile. În urma evaluărilor s-a constatat faptul că pereţii portanţi ai clădirii şi mai multe bunuri casnice sunt degradate.

Pompierii susțin că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un trăsnet.

ȘTIRI