Alergătorii din Fălticeni au participat la Maratonul Cetății Suceava pentru susținerea proiectelor destinate copiilor născuți prematurSport

Alergătorii din Fălticeni au participat la Maratonul Cetății Suceava pentru susținerea proiectelor destinate copiilor născuți prematur

„Maratonul Cetății Suceava”, evenimentul atletic organizat la sfârșitul săptmânii trecute, dedicat strângerii de fonduri pentru proiectele Organizației Salvați Copiii – Filiala Suceava, a adunat la startul celei de-a doua ediții peste 400 de participanți.

Potrivit organizatorilor, valoarea totală netă a sponsorizărilor şi donaţiilor făcute de participanţi a fost de 18.328 de lei, iar valoarea sponsorizărilor în bunuri şi servicii de 16.507 lei.

Echipa de alergători din Fălticeni, formată din Findanis Alin, Vacariu Ovidiu, Doroftei Radu, Pinticanu Iulian, Flavius Emanuel Macovei și Onicianu Sorinel, a avut o evoluție bună.

“Ovidiu a reușit o poziționare pe podium, la proba de semimaraton (21 kilometri), categoria + 35 ani, cu atât mai merituoasă clasare întrucât a alergat cu atleți de 35 de ani, el având 47 de ani.

Flavius a obținut un valoros loc 7 la categoria 15-34 ani, la 21 kilometri (din lipsă de experiență, în ciuda talentului său). Iulian, un membru nou, dar valoros, care face parte din clubul de alergare Velociraptor, din Spania, și a participat la numeroase maratoane montane, a ocupat locul 9 la 21 kilometri , categoria + 35 de ani, de asemenea Radu și Sorin au venit în primii 20, dintr-o concurență foarte numeroasă.

Trebuie precizat ca probele s-au desfasurat pe teren variat, cu diferențe mari de nivel, pe diverse suprafețe de contact (asfalt, pavaj, cărare batucită, arătura, etc).

Eu am participat la proba de 4000 metri, unde am ocupat locul 4 la Open (nu au fost categorii de vârstă la această probă).

Sub protecția sabiei lui Ștefan cel Mare, am concurat fiecare dintre noi cât am putut de bine la momentul acesta, cu speranța că la următoarea competiție sa fie mai bine, și că am contribuit cu modestele noastre posibilități la colectarea de fonduri pentru Organizația Salvați Copiii – Suceava”, ne-a informat profesorul și antrenorul de atletism Alin Findanis.

Facebook Comments

ȘTIRI