Alergători din Fălticeni participă la Maratonul București 2018Sport

Alergători din Fălticeni participă la Maratonul București 2018

       Accesări: 463

La sfârșitul acestei săptămâni, 13-14 octombrie 2018, va avea loc Maratonul București, ajuns la ediția a XI-a.

Evenimentul  este unul cu participare națională și internațională. Și-au anunțat prezența 19.000 de atleți, din peste 70 de țări.

Sunt 14 alergători est-africani (din Kenya și Etiopia) la categoria elite, între care și etiopianul Birhanu Bekele, care  deține cel mai bun timp pe această distanță – 2h:09min:41sec.

Pe 13 octombrie se va da startul la Cursele Copiilor, iar pe 14 la cursele de 10km (ora 8.00), Semimaraton, Maraton și cursele de ștafetă (ora 9.30).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Și această ediție aduce la start alergători din Fălticeni, între aceștia Alin Findanis, Ovidiu Vacariu, Radu Doroftei și Sorin Oniceanu.

“Este cel mai important concurs din România, cu participare internațională. Vin greii atletismului pe distanțe lungi, kenieni, etiopieni, etc.

Pentru mine este o curiozitate, să văd cum se organizează o competiție de o așa anvergură. Ovidiu Vacariu, Radu Doroftei și Sorin Oniceanu vor alerga în proba de semimaraton, iar eu în proba de 10.000 de metri.

Sperăm să obținem rezultate bune, să nu avem parte de evenimente neplăcute, ne-a declarat profesorul Alin Findanis.

Maratonul Bucureşti a obţinut certificatul Bronze Level, ceea ce i-a adus, după ediția de anul trecut, încluderea în circuitul de clasificare al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF).

ȘTIRI