Alergători din Fălticeni la Maratonul ClujuluiSport

Alergători din Fălticeni la Maratonul Clujului

       Accesări: 937

Duminică, 15 aprilie 2018, la Cluj-Napoca se desfășoară evenimentul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, competiție internațională de alergare certificată AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor de Distanţă).

Aflat la cea de-a 8-a ediție, maratonul internațional așteaptă duminică circa 8000 de alergători din peste 30 de țări și circa 10000 de suporteri pe lateralele traseului de maraton și semimaraton.

Între concurenți se regăsesc și câțiva fălticeneneni: Vacariu Ovidiu (47 de ani ) în proba de maraton, Doroftei Radu (48 de ani) la semimaraton 21 de kilometri, Onicianu Sorinel (50 de ani) la semimaraton, Vacariu Simona (23 de ani) în proba de maraton.

“Nu se urmărește neapărat o performanță sportivă deosebită, ci plăcerea de a alerga și promovarea unui stil de viață sănătos pentru cei care sunt mai tineri sufletește decât arată buletinul”, ne-a informat antrenorul Alin Findanis, care s-a pregătit pentru acest eveniment, dar a fost nevoit să rămână acasă pentru a participa cu sportivii de la CSS Nicu Gane la Campionatul Național de Cros pentru copii și juniori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Ne-am antrenat împreună și urma să participăm la ștafeta de 4×10 kilometri. Am cunoscut împreună plăcerea de a alerga și a participa, pentru prima dată, la curse lungi și foarte lungi de alergare destinate mai multor categorii de vârstă. Duminică o să îi susțin de la distanță pe băieți cu cunoștințele mele și eventuale sfaturi”, a precizat antrenorul Alin Findanis.

ȘTIRI