Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie: Guvernul alocă peste 350 de milioane de lei pentru organizarea scrutinuluiNațional

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie: Guvernul alocă peste 350 de milioane de lei pentru organizarea scrutinului

       Accesări: 191

Este oficial. Alegerile locale din acest an se vor desfășura la începutul verii. Scrutinul în care vor fi aleși viitorii primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni va avea loc pe data de 5 iunie.

Campania electorală va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie. Secțiile de votare se vor deschide la ora 7.00, alegătorii putând să voteze până la ora 21.00.

Guvernul a renunţat la orice posibilitate de a modifica legislaţia electorală, în sensul revenirii la două tururi de scrutin.

Un nou tur de scrutin va putea fi organizat după două săptămâni, pe 19 iunie, dacă se vor constata fraude electorale sau cazuri de balotaj, când doi sau mai mulţi candidați au obținut acelaşi număr de voturi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Guvernul a stabilit data alegerilor, are hotărârile de guvern care stabilesc întregul proces.”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. ”Din acest punct de vedere, lucrurile sunt pe un anumit făgaş care nu cred că se mai poate întoarce. Sigur, dacă există alte elemente de constituţionalitate care pot întoarce, prin terţe decizii, aceste date, nu pot să comentez.“

Cu 30 de zile înaintea datei votării, cel târziu pe 6 mai 2016, vor trebui aduse la cunoștinţă publică numărul circumscripțiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secții de votare, precum și sediile acestora.

Pentru pregătirea, organizarea şi desfășurarea alegerilor locale din 2016, Guvernul va aloca de la bugetul de stat peste 350 de milioane de lei.

Conform informațiilor remise de Guvern, în suma alocată de la bugetul de stat sunt incluse, fondurile necesare pentru a fi plătiţi oamenii din secţiile de votare şi cei din birourile electorale care centralizează voturile, tipărirea buletinelor de vot şi alte costuri organizatorice.

ȘTIRI