Alegerile locale vor avea loc într-un singur tur, a decis astăzi Curtea Constituţională a RomânieiNațional

Alegerile locale vor avea loc într-un singur tur, a decis astăzi Curtea Constituţională a României

       Accesări: 248

Curtea Constituțională a României a respins miercuri, în unanimitate, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care și cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, citat de Mediafax, a declarat anterior că nu ştie dacă revenirea la două tururi de scrutin ar afecta într-un fel alegerile, afirmând că CCR nu schimbă legi, ci spune dacă acestea sunt constituţionale sau nu.

Dezbaterea a avut loc cu două zile înainte de startul oficial al campaniei electorale. Eventuala admitere a excepţiei, ar fi schimbat modul de desfăşurare a alegerilor locale programate peste o lună.

Jurnalistul Liviu Avram şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei, depunând o listă cu doar trei semnături de susţinere, demers care i-a permis să aducă în atenţia CCR articolul 50, alineatul 2 (Legea 115/2015-n.r.), referitor la numărul de semnături necesare depunerii candidaturilor, cerând în aceeaşi sesizare şi extinderea controlului CCR asupra articolului 101, alineatul 2 care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI