Aldea și Moroșanu contrazic zvonurile privind un nou candidat liberal la Primăria FălticeniAlegeri Locale

Aldea și Moroșanu contrazic zvonurile privind un nou candidat liberal la Primăria Fălticeni

       Accesări: 356

Se pregătesc pentru campania electorală. Cu 5 luni înainte de alegerile locale, liberalii fălticeneni lucrează de zor la strategia care să împlinească visul întregii organizații. În toamna anului trecut, mai precis la începutul lunii octombrie, PNL anunța oficial candidatul la Primărie, în postura fostului viceprimar și actualului consilier local Gheorghe Aldea.

Au urmat trei luni în care s-a așezat liniștea.

Odată cu anul 2016, în mediul politic local au apărut primele informații neoficiale privind un posibil candidat de rezervă, dar care, în anumite condiții, ar putea avea reale șanse de a intra pe listă.

Surse din partid vorbesc despre o femeie trecută de 40 de ani, descrisă ca o persoană ambițioasă, corectă și puternică, dar a cărei identitate a fost ținută în secret. Aceasta ar fi un cadru didactic care în urmă cu 4 ani ocupa un post important la unul din colegiile din municipiu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Veștile despre misteriosul candidat au continuat să circule și au luat amploare în ultimele zile.

Cotidianul Cronica de Fălticeni și-a propus să afle dacă informația este un simplu zvon sau următoarea mișcarea surpriză pregătită de PNL.

Liderul Gabriel Moroșanu nu confirmă informația venită pe surse

Prima persoană contactată a fost Gabriel Moroșanu. L-am întrebat pe șeful liberalilor fălticeneni dacă este adevărat și dacă poate confirma faptul că se pregătește un nou candidat din partea PNL, respectiv o femeie, după cum semnalează zvonurile apărute.

El s-a arătat surprins de ceea ce se spune, amintind că există un singur candidat PNL, cel actual.

”Nu! Cum să confirm?! Noi avem un candidat!”, ne-a spus liderul PNL Fălticeni. ”De unde ați scos-o și pe asta?! Lăsați-mă cu sursele din partid…”

Candidatul Gheorghe Aldea neagă existența altui candidat

La momentul desemnării s-a bucurat de susținerea unei largi majorități, iar acum are sprijinul întregului partid. Gheorghe Aldea susține că informațiile sunt neadevărate și sunt scose pe piață de ”prieteni”, fără să spună și cine sunt aceștia.

Liberalul conchide că este candidat validat de PNL și că nu există altă persoană aflată în cursa pentru câștigarea funcției de primar la Fălticeni.

”Total greșit. Am fost validat candidat. Nu știu de unde ați auzit dumneavoastră, eu nu am auzit”, ne-a declarat Gheorghe Aldea. ”Nu există așa ceva! Eu nu cunosc ceea ce spuneți dumneavoastră. Mai mult ca sigur nu este adevărat! Sunt strategii aruncate pe piață de către ”prieteni”.

Întrebat cum explică liniștea așternută în jurul său, în detrimentul unei promovări, candidatul Aldea afirmă că există întotdeauna liniște înaintea furtunii.”La momentul oportun se va intra în linie dreaptă. Se lucrează la strategii și oferte electorale. Se armonizează ofertele județene cu cele locale.”

Gheorghe Flutur nu comentează

Cotidianul nostru l-a contactat și pe președintele Organizației Județene PNL Suceava, pentru a afla cât este adevăr și cât este zvon. Întrebat despre situația de la Fălticeni, liderul Gheorghe Flutur nu s-a arătat dispus să discute despre acest subiect. El s-a ferit să facă orice fel de declarații.

”N-am de comentat nimic.”, ne-a spus Flutur.”Eu sunt acum și într-o întrunire. Dar nu am de comentat nimic. Nu vă supărați. Nu comentez!”.

Un consilier local confirmă tot ceea ce șefii PNL nu confirmă sau nu comentează

Cronica de Fălticeni a stat de vorbă și cu unul din aleșii locali din grupul PNL, întrebându-l ce știe despre faptul că s-ar pregăti, în mare secret, o femeie ca și candidat la Primărie, dacă există o propunere și dacă poate confirma. Afirmațiile consilierului dau peste cap tot ceea ce spun șefii liberalilor.

Contactat telefonic acesta ne-a confirmat faptul că persoana respectivă este într-adevăr o femeie și că ea reprezintă o soluție bună pentru Fălticeni.

”Da, da, este o soluție. O soluție bună pentru Fălticeni”, ne-a spus consilierul PNL. ”Vă pot confirma, dar persoana nu o s-o aflați încă”.

Întrebat dacă este o femeie trecută de 40 ani, consilierul PNL a spus că da.

”Mergeți din aproape în aproape…Da, este trecută de 40 de ani. Este o femeie matură”, ne-a mărturisit consilierul PNL. ”Iar domeniul de activitate nu vi-l spun pentru că, după aceea, vă frământă gândurile.”

Potrivit acestuia, numele posibilului candidat ar urma să fie dezvăluit cam într-o săptămână.

Cine este numele vehiculat pe surse?

Surse care au ținut să rămână sub protecția anonimatului au indicat că persoana în cauză este Olguța Popa. Fosta directoare de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” este creditată cu prima șansă într-un posibil plan B al liberalilor, dacă acesta există cu adevărat.

Popa este un membru activ al PNL, ea ocupând o funcție la vârful OFL Suceava (Organizația Femeilor Liberale).

Olguța Popa nu lasă loc de interpretări

Cronica de Fălticeni a discutat și cu persoana indicată de surse ca posibil candidat. Contactată telefonic, profesoara Olguța Popa spune că nimic din ceea ce se vehiculează acum nu este adevărat. Ea a negat posibilitatea unui astfel de statut, dar și existența unui plan de promovare a persoanei sale, lansat de alți membri PNL Fălticeni, ca și candidat liberal în locul lui Aldea Gheorghe.

Ea ne-a declarat că nici nu se pune problema unei astfel de situații, pentru că în primul rând aceasta nu există. Mai mult decât atât, nu se simte pregătită pentru o funcție atât de importantă.

Popa a recunoscut că numele ei s-a vehiculat în câteva întruniri ale PNL Fălticeni, dar discuțiile vizau cu totul alte subiecte. Ea a negat orice intenție personală, dar și demers intern pentru intrarea pe listă. De altfel, profesoara spune că informațiile au fost distorsionate tocmai pentru a crea confuzie.

Olguța Popa a mai explicat că PNL are un singur candidat iar acela este Gheorghe Aldea pe care ea îl susține la viitoarele alegeri locale.

profesor-olguta-popa

ȘTIRI