Ghiorghiță Pascaru va intra în Consiliul Local Fălticeni pe locul vacant lăsat de Gheorghe AldeaExclusiv

Ghiorghiță Pascaru va intra în Consiliul Local Fălticeni pe locul vacant lăsat de Gheorghe Aldea

       Accesări: 1386

Pleacă Gheorghe, vine Ghiorghiță. Organizația municipală ALDE Fălticeni a decis cine va ocupa locul liber lăsat de Gheorghe Aldea în deliberativul local. Liderul formațiunii politice și-a dat demisia luna trecută din Consiliul Local, invocând motive personale.

Locul său va fi ocupat de inginerul Ghiorghiță Pascaru, fostul șef de la Utilități Publice, până în 2014, la Primăria Primăriei Fălticeni.

Surse din partid au confirmat informația pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Contactat de jurnaliștii publicației noastre, liderul formațiunii politice locale ALDE nu a dorit să dezvăluie numele persoanei desemnate la nivel local.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Avem o propunere pentru locul vacant. Deocamdată nu-l putem dezvălui. Nu noi suntem cei care decidem cine va ocupa postul vacant din Consiliul Local Fălticeni.”, a explicat Gheorghe Aldea. „Urmează ca hotărârea să fie luată zilele următoare în cadrul ședintei de la nivelul organizației județene. Vrem să ne asigurăm că totul va decurge conform statutului partidului.”

În acest caz alegerea inginerului, în vârstă de 63 de ani, nu a ținut cont de ordinea pe lista candidaților ALDE la scrutinul ldin iunie 2016.

Următorul pe listă, la poziția 3 este pensionarul Constantin Ionică, scos din cărți din motive deocamdată necunoscute. Unele surse indică faptul că liberalii din ALDE i-ar fi reproșat acestuia partizanatul la alegerile parlamentare cu formațiunea politică PRU.

Ghiorghiță Pascaru vine de pe locul 4 al listei partidului și va face echipă cu singurul consilier local ALDE la Fălticeni, fostul ofițer Ion Asaftei (56 ani).

Până astăzi, 6 decembrie, nu există o informare oficială, la nivelul deliberativului, privind numele membrului supleant desemnat pentru locul vacant.

Noul consilier local ar putea fi învestit în funcție în cadrul ședinței ordinare din 18 decembrie 2017, când în mod oficial își va începe mandatul în Consiliul Local Fălticeni.

ȘTIRI