Alcoolemii record în cazul unei șoferițe din Iași și al unui bărbat din DrăgușeniRural

Alcoolemii record în cazul unei șoferițe din Iași și al unui bărbat din Drăgușeni

       Accesări: 1284

Acțiunile polițiștilor pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice, continuă să scoată la iveală situații deosebit de grave.

Luni, 12 august, trei șoferi aflați în stare avansată de ebrietate au fost opriți în trafic, în zona Fălticeni.  

Un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control, pe Drumul Județean 208 din comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din județul Tulcea.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultatul că a consumat băuturi alcoolice: 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aceeași infracțiune a fost consemnată și în cazul unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Drăgușeni.

Mașina condusă de acesta a fost oprită pentru control pe un drum comunal din Drăgușeni. La controlul cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O situație aparte a fost consemnată pe raza comunei Rădășeni. Polițiștii au fost anunțați, prin numărul de urgență 112, că un autoturism este condus de o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au oprit mașina în cauză pe DN2E din comuna Rădășeni. La volan se afla o femeie, în vârstă de 26 de ani, din județul Iași. Ea fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Șocant este faptul că șoferița era însoțită de doi copii, cu vârste de 2 și 3 ani. În situația în care se afla tânăra mamă, cei doi minori erau expuși unui pericol iminent dacă s-ar fi produs un eveniment rutier.

Polițiștii au întrocmit dosare penale în toate cele trei cazuri prezentate.

La sfârșitul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava, polițiștii au testat cu aparatul etilotest un număr de 267 de conducători auto.

Au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.795 lei.

ȘTIRI