Al doilea copil al preotului Petru Gavril s-a stins din viață: Anastasia era susținută cu ajutorul aparatelorActualitate

Al doilea copil al preotului Petru Gavril s-a stins din viață: Anastasia era susținută cu ajutorul aparatelor

       Accesări: 207

Tragedia continuă în familia Gavril, greu încercată și asupra căreia s-a abătut năpasta. Fetița cea mare a preotului Petru, parohul Bisericii Sfântul Nicolae din Lămășeni, s-a stins din viață pe patul de spital. Anastasia avea 10 ani și era ținută în viață de aparate încă de sâmbătă seara.

Medicii au anunțat decesul copilei astăzi, 20 octombrie, la ora 15.57.

Fetița suferise un traumatism cranio-cerebral sever.

În urmă cu doar două zile, doctorii declarau că Anastasia pare să piardă lupta cu viața, după ce pulsul inimii scăzuse treptat. Medicii erau foarte rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

Anastasia este victima unui groaznic accident de circulație petrecut sâmbăta trecută la ieșirea din comuna Cornu Luncii spre Rădășeni. Ea și ceilalți ocupanți ai mașinii au murit nevinovați, după ce mașina în care se aflau a fost lovită frontal și extrem de violent de un autoturism intrase pe contrasens.

Bilanțul incidentului ajunge acum la 6 morți, 4 dintre aceștia au murit pe loc, iar un minor la scurt timp la spital.

În accident și-au pierdut viața preotul Petru Gavril și fiica acestuia Anisia, sora preotului, Aurora și soțul acestuia Cătălin, cât și șoferul din Sasca Nouă care a provocat accidentul.

Mama copiilor, Maria, continuă să fie sub supravegherea medicilor. Starea ei este stabilă, însă în continuare foarte gravă.

Alți doi copii ai familiei Petru și Maria Gavril, mezinul Ioan (3 ani) și Alexia (9 ani), au fost externați miercuri din Spitalul Județean Suceava.

Soarta nu a fost la fel de îngăduitoare cu sora lor cea mare. Ea a pierdut lupta după 7 zile de suferință, în care viața ei a atârnat de un fir de păr.

Anastasia era elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Mihai Neculăiasa” din Lămășeni.

Fetița va fi înmormântată în același cimitir din satul Rotopănești, comuna Horodniceni, unde au fost îngropați sora mai mică Anisia și tatăl acestora, părintele Petru. Funeraliile vor avea loc luni, 23 octombrie.

 

ȘTIRI