Ajutoarele de urgență acordate anul acesta de Primăria și Consiliul Local Fălticeni ajung la 15.000 de leiActualitate

Ajutoarele de urgență acordate anul acesta de Primăria și Consiliul Local Fălticeni ajung la 15.000 de lei

       Accesări: 379

Persoanele lovite de soartă găsesc sprijin la autoritățile locale. Oameni foarte bolnavi, cu venituri mici, sau familiile cărora le-au ars li întinde o mână de ajutor pentru a trece cu bine peste necaz. În fiecare an, la construcția bugetului local, Primăria Fălticeni pune bani deoparte pentru cazuri de acest gen.

Aceștia se transformă în ajutoare de urgență care se acordă numai cu încuviințarea aleșilor locali.

Numai anul acesta, de la bugetul local, au fost acordate fonduri în valoare de 15.000 lei. Banii au ajuns la cinci beneficiari.

Sumele oferite de municipalitate variază între 1.000 și 3.000 lei, în funcție de gravitatea cazului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Banii se alocă numai după ce proiectul de hotărâre trece prin Consiliul Local și este aprobat în ședințele deliberativului.

”Sunt cazuri grave care primesc sprijin financiar din partea Primăriei. În fiecare an avem solicitări din partea fălticenenilor pentru diverse probleme.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. ”În calitate de autoritate locală, noi acordăm atenție fiecăruia. Avem prevăzuți bani pentru astfel de situații. Încercăm să ajutăm pe cât mai mulți.”

Unele sume de bani au fost direcționate spre cazuri medicale. Persoane care au pensii mici sau ajutoare sociale și suferă de boli foarte grave, care necesită intervenții chirurgicale, primesc finanțări de la bugetul local.

Primăria a scos din propria visterie sume de bani și atunci când casele unor oameni s-au mistuit în incendii.

Ultimele ajutoare de urgență, în valoare de 5.000 de lei, au fost acordate luna aceasta de Primăria și Consiliul Local  Fălticeni.

3.000 de lei au fost alocați unei familii căreia i-a ars casa într-un incendiu produs pe 21 septembrie 2016. Alți 2.000 de lei au fost direcționați pentru acoperirea unei părți din cheltuielile necesare pentru tratamentul medical al unui copil.

În ultimii patru ani s-au acordat ajutoare de urgență în valoare de 47.000 de lei pentru 20 de beneficiari din municipiu.

ȘTIRI