Ajutoare din rezerva de stat pentru populaţia din judeţele afectate de inundaţiiNațional

Ajutoare din rezerva de stat pentru populaţia din judeţele afectate de inundaţii

       Accesări: 105

În ședința de Guvern de astăzi s-a aprobat scoaterea din Rezerva de Stat a mai multor produse de primă necesitate și acordarea imediată ca ajutor umanitar de urgență pentru protecția populației afectate din județele Olt, Dolj și Argeș.

Astfel, pentru județul Olt au fost scoase din Rezerva de Stat 3.000 kg conserve carne de porc, 2.000 kg conserve pateu de ficat, 8.208 litri de apă minerală,2.000 de saltele și 4.000 de cearceafuri, acestea urmând a fi distribuite oamenilor afectați de inundații prin grija Instituției Prefectului Județului Olt.

Totodată, au fost scoase de la Rezervele de Stat 4 tone de benzină și 6 tone de motorină pentru intervențiile la situațiile de urgență.

De asemenea, pentru județul Argeș s-au scos de la Rezervele de Stat 2.052 litride apă minerală, iar pentru județul Dolj, cantitatea de 10 tone de motorină destinată susținerii acțiunilor de intervenție a instituțiilor specializate ale statului care acționează pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Deciziile au fost aprobate în ședința de Guvern din 31 iulie a.c., la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, având în vedere situaţia de maximă urgenţă care impune intervenţia operativă imediată în sprijinul populaţiei sinistrate.

ȘTIRI