AJAC Suceava sabotată din interiorRural

AJAC Suceava sabotată din interior

       Accesări: 127

Consiliul-JudeteanActivitatea Adunării Generale a Asociației Județene pentru Apă și Canalizare Suceava (AJAC) a intrat în impas.

Pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, ședința forului care ia deciziile în ceea ce privește funcționarea serviciilor de furnizare a apei, colectarea apelor uzate în județul Suceava, nu a avut loc din lipsă de cvorum (reprezentanții primăriilor înscrise în această asociație).

Doar 37 de localităţi din cele 47 au fost prezente prin reprezentanţi legali, iar în condiţiile în care deciziile se iau în unanimitate nu s-a putut decide cu privire la hotărârile propuse prin ordinea de zi. Atragem atenţia că în acest fel vor fi compromise Achiziția de echipamente pentru operatorul regional ACET și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în municipiul Suceava, în valoare de cca. 25 milioane lei şi considerăm că tocmai absenţa reprezentatului legal al Consiliului Local Suceava este de neînţeles. Este important ca toţi factorii implicaţi să facă eforturile necesare ca investiţiile derulate prin POS Mediu în localităţi din judeţul Suceava să fie continuate în ritm alert, în contextul în care în acest moment se află în faza finală elaborarea Masterplanului judeţean de apă şi apă uzată care va fi depus la finanţare în cadrul noului program POIM şi care va avea o valoare considerabilă. Menţionăm că în prezent se derulează investiţii de apă şi apă uzată în:  Municipiul Suceava, Municipiul Fălticeni, Municipiul Rădăuţi, Municipiul Vatra Dornei,  Oraşul Gura Humorului, Oraşul Salcea, acestea urmând a fi finalizate până la data de 31 decembrie 2015”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului de Informare Publică al Consiliului Judeţean Suceava.

Adunarea generală AJAC Suceava trebuia să iabă loc la sfârșitul lunii iunie iar aceeași lipsă de cvorum a dus la reprogramarea pentru ziua de joi, 9 iulie 2015.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În această ședință ar fi trebuit să fie pusă în discuție și creșterea tarifelor pentru apă și apă uzată,  solicitată de furnizorul județean ACET Suceava. Potrivit informațiilor oficiale oferite Cronicii de Fălticeni la sfârșitul lunii iunie, de directorul ACET, ing. Ștefan Groza, apa potabilă ar trebui să se scumpească de la 1 iulie 2015 cu 0,02 bani/mc, de la 4,33 lei în prezent la 4,35 lei, iar canalizarea se va scumpi cu 0,24 bani/mc, de la 2,90 la 3,14 lei.

El a mai precizat atunci că noile prețuri sunt avizate de ANRSC și sunt conforme prevederilor contractului de delegare pentru gestiunea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare și ordinului președintelui ANRSC cu privire la metodologia de ajustare și modificare pentru tarifele acelorași servicii.

Andrei A.

ȘTIRI