Agresiune cu iz electoral în comuna Slatina: Fratele primarului liberal Ilie Gherman l-a lovit cu pumnul în nas pe un consilier PSDActualitate

Agresiune cu iz electoral în comuna Slatina: Fratele primarului liberal Ilie Gherman l-a lovit cu pumnul în nas pe un consilier PSD

       Accesări: 3873

Legea pumnului funcționează fără probleme în comuna Slatina. După ce lunea trecută au dat naștere unui scandal uriaș la încheierea scrutinului, când mașina cu buletinele de vot pentru validare a fost împiedicată să ajungă la Suceava, prezența jandarmilor fiind necesară pentru păstrarea ordinii publice, acum localitatea suceveană este ”teatrul” unui nou episod scandalos, cu iz electoral, ce s-a consumat în plină zi. De această dată este vorba de un act de agresiune comis de fratele actualului primar asupra unui consilier local de la altă formațiune politică.

Gheorghe Loghin este poștașul comunei și de puțin timp membru PSD. El face parte din echipa de consilieri locali ai partidului care în urmă cu câteva zile a câștigat Primăria comunei Slatina, la alegerile din 5 iunie.

Bărbatul de 58 de ani, care n-a avut vreodată conflicte, s-a trezit cu un pumn în figură pe când era la cumpărături. Agresorul este Adrian Gherman, un bărbat în vârstă de 57 de ani, fratele lui Ilie Gherman, primarul în exercițiu al Slatinei, edil de 20 de ani în comună.

Șeful PSD Slatina și primarul care urmează să fie investit în funcție, Vasile Gherman, s-a declarat consternat de incident și de modul în care înțeleg unii să accepte faptul că au pierdut alegerile. El mai spune că fratele actualului edil amenință pe toată lumea și că incidentul de astăzi s-a întâmplat într-un magazin alimentar, de față fiind alți oameni care au văzut tot ceea ce s-a petrecut.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Gheorghe Loghin s-a dus să facă unele cumpărături la un magazin. După ce l-a lovit cu pumnul în față pe consilierul social-democrat, Adrian Gherman i-a spus sec: Așa-i viața!. ”, ne-a declarat Vasile Gherman, noul primar al comunei sucevene.”Terenuri nu au de împărțit! Adrian Gherman, fratele primarului, amenință pe toată lumea! Amenință că o să facă….”

Lovit și înjurat ca la ușa cortului de față cu toată lumea

Actul de agresiune a avut loc azi dimineață, în jurul orei 11, în satul Slatina. Gheorghe Loghin se îndrepta spre un teren din apropiere pentru a strânge fân la animale, însă se oprise mai întâi la magazin din capătul satului ca să-și cumpere alimente.

Adrian Gherman se afla la o terasă alăturată, l-a văzut pe Gheorghe Loghin intrând, s-a dus după el după care a urmat incidentul. Fratele primarului nu s-a sfiit să-l lovească pe consăteanul său de față cu toată lumea. I-a aplicat un pumn în nas, după care i-a adresat injurii ca la ușa cortului. În magazin se aflau mai mulți oameni care au văzut cum s-a petrecut totul.

Consilierul PSD s-a ținut de tejghea ca să nu cadă la pământ, în timp ce nasul îi sângera puternic.

Băiatul lui, de 20 de ani, se află în căruță, în fața magazinului, și a văzut toată scena. Tânărul a sunat la 112 și le-a cerut autorităților ajutorul.

Un pumn în nas pentru fostul coleg de partid al primarului Ilie Gherman

După cum le-a declarat polițiștilor, dar și jurnaliștilor de la Cronica de Fălticeni, consilierul Gheorghe Loghin a fost lovit de fratele primarului din comuna Slatina deși nu avea nici un motiv. Un pumn în figură deși consăteanul a spus doar un cuvânt: Da!

Incidentul se petrece la cinci zile de la ziua alegerilor locale, încheiate cu un scandal uriaș.

”M-am dus să-mi iau câteva alimente să am la câmp. Am intrat în magazin dar nu l-am văzut de Adrian Gherman.”, afirmă consilierul PSD. ”M-a întrebat: Unde te duci? I-am spus că mă duc în țarnă. Da? mi-a spus Gherman. ”După care mi-a dat cu pumnul! Pe urmă a început să înjure de Biserică și de Dumnezeu.”

Gheorghe Loghin a părăsit în urmă cu câteva luni PNL, nemulțumit de unele acțiuni ale primarului actual Ilie Gherman. El s-a alăturat echipei PSD și candidatului Vasile Gherman care a câștigat alegerile locale la o diferență de numai 7 voturi.

Încurajări post-alegeri: Ați vrut Primărie? Vă satur eu de Primărie!

Lovit cu pumnul, înroșit de sânge și înjurat, consilierul PSD susține că agresorul Adrian Gherman ținea să-i mărturisească intențiile.

Victima și-a încasat papara pentru că altcineva îndrăznise să candideze și să spere că va câștiga funcția de primar în comună.

Acum că Ilie Gherman nu mai este primar pentru încă un mandat, printre cei ”vinovați” de pierderea alegerilor se numără și consilierul social-democrat Gheorghe Loghin.

”Ați vrut Primărie? Vă satur eu de Primărie!”, așa mi-a spus fratele primarului, explică Loghin. ”Nu am candidat eu, ci altcineva ca primar! Eu am candidat ca și consilier PSD, alături de Vasile Gherman. Dacă nu am mai votat cu frate-su, de acum ia oamenii la bătaie!? Adică fratele lui trebuie votat de frică!”.

Agresorul Adrian Gherman și victima Gheorghe Loghin au fost colegi de școală

Gheorghe Loghin spune că nu are nici un conflict cu nimeni din comună. Până la această dată, între cei doi nu s-a petrecut nici un conflict. Nici măcar cu cel care l-a lovit în figură. Mai mult decât, cei doi au fost colegi de școală.

Vasile Gherman, care va prelua funcția de primar al comunei Slatina după data de 20 iunie, spune că totul a pornit de la alegeri.

”Să bați un om din senin…nu cred că mai are rost să vorbim!”, afirmă noul primar PSD de Slatina. ”Pleacă de la alegeri. Pentru că s-a candidat împotriva domnului primar (n.r. Ilie Gherman). Parcă de la ce putea să se întâmple….” 

El a explicat că fratele primarului Ilie Gherman nu era singur la momentul incidentului, ci cu alți 4-5 indivizi. Câțiva dintre aceștia erau cei care luni dimineața, pe 6 iunie, în prima zi după alegeri, au blocat plecarea mașinii cu buletinele de vot pentru validare la Biroul Electoral Județean.

Consilierul PSD Gheorghe Loghin s-a prezentat la Spitalul Municipal Fălticeni, iar luni va scoate certificatul medico-legal și va depune plângere la Poliție.

ȘTIRI