Agenţii de poliţie încadraţi din sursă externă în județul Suceava au depus jurământulActualitate

Agenţii de poliţie încadraţi din sursă externă în județul Suceava au depus jurământul

       Accesări: 1933

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a organizat joi, 19 ianuarie 2017, ceremonia de depunere a jurământului de credință de către cei 53 de agenţi de poliţie, încadraţi din sursă externă în urma concursului organizat la nivelul inspectoratului.

La festivitate a participat conducerea inspectoratului dar şi şefii structurilor, în subordinea cărora îşi vor desfăşura activitatea cei 53 de agenţi de poliţie.

„Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi cei 53 poliţişti au jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi.

 Noii colegi au fost felicitaţi şi au ascultat mesajele transmise de conducerea Poliţiei Române şi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 Poliţişti nou încadraţi au ascultat mesajul şefului Poliţiei Române, domnul chestor principal Bogdan Despescu, citit de către Şeful I.P.J. Suceava, domnul comisar şef  de poliţie Aicoboae Dorel”, se arată într-un comunicat de presă.

Agenţii de poliţie urmează să participe, în perioada februarie – aprilie, la un curs de iniţiere în carieră în instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române.

După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, aceştia vor susţine examenul de definitivare.

Perioada de pregătire le impune agenților de poliție o serie de restricții. Nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi poliţiei rutiere, și nu vor avea acces la informaţii clasificate.

ȘTIRI