Agent de poliție sucevean trimis în judecată pentru luare de mită și infracțiuni de abuz în serviciuRural

Agent de poliție sucevean trimis în judecată pentru luare de mită și infracțiuni de abuz în serviciu

       Accesări: 1263

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui agent de poliţie, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, 5 infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit procurorilor, în urmă cu 3 ani, „Pe data de 6 noiembrie 2015, inculpatul, A.F., în calitate de agent de poliţie în cadrul unui post de poliție rurală, cu ocazia opririi în trafic a două atelaje cu tracțiune animală, încărcate cu material lemnos expediat fără îndeplinirea prevederilor legale, și-a încălcat atribuțiile de serviciu, neîntocmind documentele legale ce se impuneau, iar ulterior, a pretins și primit de la pădurarul responsabil, în mod necuvenit material lemnos în valoare de 672 lei.

De asemenea, inculpatul, în calitate de agent de poliţie, în perioada august 2015 – ianuarie 2016, în cinci situații diferite, a identificat comiterea unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, ocazie în care a încălcat atribuțiunile de serviciu şi nu a întocmit actele de constatare şi sancționare, în scopul obţinerii unui avantaj necuvenit de către conducătorii auto.

Pe data de 9 noiembrie 2015, în exercitarea acelorași atribuţii de serviciu, inculpatul s-a deplasat la domiciliul unei persoane în vederea punerii în executare a unui mandat de aducere emis de o instanţă judecătorească, ocazie în care a pus în vedere acesteia ca peste două zile să se prezinte la sediul subunității de poliție pentru a se deplasa în judeţul Olt. A doua zi după comunicare, persoana în cauză s-a deplasat la postul de poliție unde i-a spus polițistului că va pleca din ţară. În acest sens, inculpatul a întocmit în fals un proces verbal din care rezulta că persoana era plecată din România din data de 10.11.2015. Persoana, care avea calitatea de martor, nu a mai părăsit teritoriul ţării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În temeiul celor cinci ordonanțe de delegare emise de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Suceava au procedat la efectuarea de activităţi specifice de administrare a probatoriului, la finalul acestora fiind dispusă trimiterea în judecată a inculpatului A.F.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Serviciului Județean Anticorupție Suceava.

ȘTIRI