Aflux sporit de turiști la Complexul de Agrement „Nada Florilor”: Încasările s-au dublat în luna iunieLocal

Aflux sporit de turiști la Complexul de Agrement „Nada Florilor”: Încasările s-au dublat în luna iunie

       Accesări: 70

Început fulminat de sezon estival la cel mai nou și modern complex de agrement din județul Suceava. Câteva mii de turiști au trecut pragul bazei „Nada Florilor” din Fălticeni pentru a petrece câteva ore de relaxare și bună dispoziție. Autoritățile locale au tras linie la final de iunie și se declară foarte mulțumite de sumele intrate în visteria muncipalității.

Încasările pe luna trecută au crescut cu 50% comparativ cu iunie 2016.

Cu toate că vremea a fost schimbătoare, în iunie numărul turiștilor a crescut semnificativ.

Din acest motiv, autoritățile locale au suplimentat numărul șezlongurilor, cu 100 de exemplare, pentru a face față cererii, numărul acestora ajungând în prezent la 500.

Primarul Cătălin Coman se declară foarte mulțumit de modul cum au decurs lucrurile la început de sezon estival. Edilul municipiului Fălticeni se așteaptă la un sezon estival cu încasări record în lunile iulie și august.

„Luna iunie a fost o lună bună sub toate aspectele. Atât din punct de vedere financiar cât și număr de turiști am înregistrat o creștere semnificativă. Încasările sunt mai mari cu 50%, lucru care ne bucură enorm.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Un alt lucru îmbucurător este faptul că numărul turiștilor este tot mai mare. Sunt mulțumit și încântat pentru că suntem apreciați de toți cei care vizitează baza de agrement „Nada Florilor”.

Majoritatea clienților care frecventează oaza de relaxare „Nada Florilor” sunt persoane din alte localități.

Mai bine de jumătate din totalul clienților sunt suceveni. De altfel, cea mai mare parte dintre cei care își petrec timpul liber aici, în proporție de 75 – 80% din totalul turiștilor, sunt din alte localități, respectiv Suceava, Rădăuți, Botoșani, Târgu Neamț și Pașcani.

Din vara aceastui an au început să sosească tot mai des tineri și familii din Roman și Bacău care au ales să petreacă timpul liber la complexul din Fălticeni care a costat de 3 milioane de euro din Fălticeni.

În ceea ce privește numărul localnicilor, procentajul acestora reprezintă 20 – 25% din totalul clienților înregistrați în luna iunie.

Per total, numărul turiștilor a sporit cu 50%, comparativ cu iunie 2016.

„Majoritatea celor care vin la baza de agrement sunt sucevenii. Avem clienți destul de numeroși din județele Neamț, Botoșani și Iași. Lumea se simte foarte bine aici și mă încântă faptul că numărul turiștilor este în creștere.”, afirmă primarul Coman. „Avem persoane care vin mai de departe de la Roman și Băcău, iar lucrul acesta nu poate decât să ne dea satisfacție. Vrea să vă spun că au crescut numărul turiștilor care vin din zona Fălticeni, din localitățile înconjurătoare. Suntem competitivi, suntem pe un curs ascendent și cred că așa va fi toată vara.”

Șeful adiminstrației locale a subliniat faptul turiștii apreciază complexul de agrement și spun că vor reveni cu drag la Fălticeni ori de câte ori vremea va permite.

Piscinile exterioare sunt principala atracție pe timp de vară, însă și celelalte servicii au căutare la turiști. Sala de forță, piscina interioară și sauna sunt .

Turiștii au posibilitatea să închirieze biciclete, cererea fiind mai mare în timpul săptămânii.

Terenul de sport multifuncțional este a doua cea mai căutată facilitate din cadrul complexului, în special pentru partide de fotbal.

Primarul Coman a subliniat faptul că vara aceasta vor fi cumpărate noi aparate pentru sala de forță, unde există cereri foarte multe multe.

Complexul de agrement „Nada Florilor” va avea din luna iulie și un trenuleț de vancanță care va urma traseu bine stabilit, cu patru puncte de oprire, din care două vor fi în zona centrală a municipiului Fălticeni.

ȘTIRI