Aeroportul Suceava va suferi transformări totale: Imagini cu viitoarea aerogară modernizată de la SalceaActualitate

Aeroportul Suceava va suferi transformări totale: Imagini cu viitoarea aerogară modernizată de la Salcea

       Accesări: 640

aeroport-suceava-schita-1Va fi la standarde internaționale. Aeroportul Suceava este în plin proces de transformare, obiectivul fiind reabilitat printr-un amplu proiect în valoare de 105 milioane lei. Noutățile sunt multe din punct de vedere arhitectural, tehnic și peisagistic.

Peste câteva luni, Suceava va deveni o destinație aeroportuară modernă după cum se poate observa din imaginile alăturate.

Ioan Măriuța, directorul aeroportului, susține că stadiul fizic de execuție este de 60%, iar cel financiar ajunge la 52%. El s-a declarat optimist în privința evoluției lucrărilor care ar putea fi terminate la 31 iulie 2015.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând cu 13 ianaurie 2014.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare pentru aerogară, cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

Acestea prevăd mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri cât și reabilitarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri. Vor fi modernizate platforma de încărcare, ce va avea o lungime de 290 de metri și sistemul de balizaj. În proiect este prevăzută construirea unui nou turn de control şi amenajarea terenului pentru montarea unui sistemul de navigaţie aeriană de tip ILS.

Conducerea instituției anunță că, după încheierea lucrărilor de modernizare, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

Cursele aeriene ar urma să se reia din 1 august 2015.

Tarom este prima companie care va redeschide rutele aeriene spre nordul Moldovei. Vor fi curse zilnice de la București, pasagerii urmând să sosească pe Aeroportul Suceava la 21.45, iar decolarea va fi dimineaţa la ora 5.55.

Autorităţile județene se află în negocieri cu mai multe firme care să opereze curse spre destinaţii din Europa.

Aeroportul Suceava este operațional din anul 1962.

Rudy H.

ȘTIRI