Acuarelistul fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas expune pe simezele Muzeului de Artă “Ion Irimescu”Eveniment

Acuarelistul fălticenean Alexandros Pintilii Karciucas expune pe simezele Muzeului de Artă “Ion Irimescu”

       Accesări: 923

Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni va găzdui o nouă expoziție personală a tânărului acuarelist Alexandros Pintilii Karciucas, a doua organizată în localitatea sa natală.

În perioada 7-12 septembrie 2018, artistul plastic fălticenean va expune 31 de lucrări în acuarelă, în Galeria de Artă “Ion Irimescu”, din incinta Muzeului.

Lucrările au fost realizate în perioada 2017-2018.

Vernisajul va avea loc vineri, 7 septembrie, la ora 17.00, și va fi deschis de graficianul sucevean Mihai Pînzaru PIM.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În vârstă de 32 de ani, pictorul Alexandros Karciucas are în palmares numeroase participări în expoziții ale acuareliștilor, organizate în România, Bulgaria, Italia, Grecia, Serbia și Anglia.

Artistul este unul dintre cei mai apreciați pictori acuarelisti din Romania. Drept dovadă, numeroase lucrari ale sale se află în colecții private din țară și din străinătate, iar în anul 2017, a fost acceptat ca membru al Birmingham Watercolor Society, o societate cu o tradiție de peste 100 de ani.

Activitatea pictorului cu dublă naționalitate, română și greacă, a fost reflectată până acum în reviste importante dedicate artei și designului din Franța (Pratique des Arts), Statele Unite ale Americii (International Watercolor Book 2), România (Luxury) si (Fashion Premium Magazine).

Prima expoziție personală a artistului plastic, la Fălticeni, a avut loc în vara anului 2013, cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”.

ȘTIRI