Activități sportive organizate de Protoieria Fălticeni pentru copii în anul omagial al satului românescReligie

Activități sportive organizate de Protoieria Fălticeni pentru copii în anul omagial al satului românesc

       Accesări: 791

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Protoieria Fălticeni a organizat diferite activităţi plăcute şi distractive pentru copii.

Activitățile de anul acesta, desfășurate în contextul Anului omagial al satului românesc, au fost organizare în colaborare cu parohii și unități de învățământ din Municipiul Fălticeni, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Prima activitate a fost concursul de alergare “Alergând spre Biserică”, primul de acest gen organizat de Protoieria Fălticeni.

Au luat parte 120 de elevi din clasele V- VIII din Fălticeni (școlile gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza”, “Ion Irimescu” și “Mihail Sadoveanu”).

Concursul s-a desfășurat pe grupe de vârstă, fete și băieți. Copiii au alergat pe distanța de 500 de metri, de la Maternitatea Fălticeni până la Biserica Sfinții „Voievozi” Oprișeni. Buna desfășurare a concursului a fost supravegheată de către preoți, cadre medicale dar și agenți de la Poliția Locală din Fălticeni.

La finalul competiției, Protoieria Fălticeni a oferit premianților medalii, diplome și icoane, iar celorlalți  participanții le-au fost oferite diplome de participare, cruciulițe, dulciuri și sucuri.

Premierea s-a desfășurat pe un podium special amenajat, în curtea bisericii, iar la final toți cei prezenți, s-au închinat în biserica care a fost pictată de marele maestru Ion Irimescu, și au cântat cu toții „Hristos a Înviat”!

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, alături ce ceilalți preoți participanți la această activitate i-a îndemnat în biserică “să facă activități fizice, sport, dar și să-și ajute părinții la treburile zilnice”.

Tinerii au întâmpinat greutăți în parcurgerea distanței propuse pentru alergare, dar au izbutit să ajungă la finiș. Părintele protoiereu le-a explicat tinerilor că “și în viața creștină există piedici dar aceste piedici pe care le numim ispite trebui să fie depășite și să ajungem să ne odihnim în casa lui Dumnezeu care este Biserica”.

Sâmbătă, 1 iunie, s-a desfășurat a treia ediție a competiției fotbalistice organizate de Protopopiatul Fălticeni, cu participarea a 12 echipe, mai multe decât la ediția precedentă.

Meciurile s-au desfășurat pe terenul și sala de sport de la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni.

Echipele au fost repartizate în două grupe, și au fost alcătuite din câte șase jucători, plus două rezerve, iar reprizele au durat câte 10 minute, desfășurându-se în total de 33 de meciuri.

Parohiile participante au fost: Vadu Moldovei (preot Mircea Martiniuc), Boroaia (preot Maxim Silviu), Leucușești (preot Adrian Dulgheriu), Suha (preot Pavel Norocel), Dolhasca (preot Teofil Saftiuc), Bogdănești (preot Marcel Ursuțu), Corni (preot Denis Chihaia), Rădășeni (preot Georgian Rotar și preot Constantin Rotar), Siliștea Nouă (preot Mihail Agafiței), Gulia (preot Lucian Tătaru), Fălticenii Vechi (preot Gabriel Hlade) și Râșca (preot Ioan Dănilă).

Asistența medicală a fost asigurată de către medicul Sînziana Rotar, delegat al Spitalului Municipal Fălticeni, și un asistent medical de la centrul de îngrijiri Sfântul Gheorghe din Dolhasca.

A fost o atmosferă foarte frumoasă, deoarece nu s-a dat niciun cartonaș galben sau roșu, deși meciurile au fost destul de disputate, un rol important avându-l implicarea cu seriozitate a  preoților participanți alături de echipele lor în buna desfășurare a competiției.

În semifinale s-au întâlnit echipele din Dolhasca și Siliștea Nouă, respectiv Suha și Rădășeni (campioana de anul trecut).

Finala a fost disputată de către de echipa din Dolhasca și cea din Suha. Câștigătoarea s-a decis după executarea loviturilor de departajare, învingătoare fiind parohia Dolhasca.

La final, părintele protoiereu a înmânat diplomele de participare pentru toate echipele, conform clasamentului final, iar câștigătoarea celei de a treia ediții a campionatului de fotbal pentru copii din Protoieria Fălticeni, echipa parohiei Dolhasca, a primit Cupa “Satului Românesc” și laudele tuturor celor prezenți.

Toți participanții au fost felicitați și încurajați pentru viitoarea ediție de anul viitor, ei fiind răsplătiți cu o mică gustare și sucuri oferite de către preoți și Protoierie.

„Există un câștigător în ultimă instanță, cu toții suntem învingători prin simplu fapt că am participat la această competiție, prin faptul că ne-am rugat împreună și ne-am comportat ca frații adunându-ne cu mare plăcere și cu nădejdea că ne vom întâlni și anul următor. Felicitări tuturor”, le-a transmis tinerilor părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI