Activităţi prilejuite de Ziua Pompierilor la ISU SuceavaRural

Activităţi prilejuite de Ziua Pompierilor la ISU Suceava

       Accesări: 111

avansari in grad1Vineri, 11 septembrie 2015, premergător evenimentelor care se vor desfăşura de Ziua Pompierilor din România (13 septembrie), la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, şapte pompieri militari, pentru rezultatele excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Astfel, în temeiul Ordinului Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea şi al inspectorului general al  I.G.S.U., colonelul dr. Nicolae Cornea, inspectorul şef al pompierilor militari suceveni, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, a oferit tresele pentru 2 ofiţeri (de la gradul de maior la locotenent-colonel şi de la gradul de locotenent la căpitan) şi 5 subofiţeri (patru plutonieri majori la gradul de plutonieri adjutanţi şi un plutonier la gradul de plutonier major).

Tot în acest cadru festiv, inspectorul şef a conferit/acordat, pentru 4 pompieri militari, Plachete onorifice, Distincţii de serviciu-insigne simbol şi Insigne onorifice – „Pompier de onoare al judeţului Suceava” şi „Salvator de onoare al judeţului Suceava”, pentru rezultatele obţinute.

De asemenea, pentru efortul depus la promovarea valorilor pompierilor militari, onoarea şi demnitatea manifestate pe timpul desfăşurării activităţii profesionale, au fost acordate diplome de merit pentru 105 cadre militare din întreg efectivul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Publicaţia „Agenda Pompierului” a acordat diplome de merit şi insigne „Cavaler al frontului incandescent” pentru 11 pompieri militari suceveni.

La final, preotul militar Ovidiu Iacob a ţinut un cuvânt duhovnicesc celor prezenţi şi a lansat din nou invitaţia la evenimentele care se vor desfăşura duminică – 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România (la sediul inspectoratului şi în parcarea Iulius Mall), şi marţi – 15 septembrie, Sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor (la Biserica Militară).

Programul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor:

13 septembrie:

09.00 – 12.00 – sediul ISU

Ziua Porţilor Deschise: prezentarea tehnicii şi accesoriilor de intervenţie, precum şi a unor segmente de probe din concursurile profesionale ale pompierilor militari;

12.00 – 13.00 – sediul ISU

Slujbă religioasă în memoria eroilor pompieri.

Depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor pompieri din judeţ, dar şi la monumentul „Pompierul” din faţa sediului inspectoratului.

Acordarea de diplome şi plachete.

Recompensarea lotului I.S.U. Suceava, care s-a clasat anul acesta pe locul 4 în clasamentul general naţional în cadrul concursuriklor profesionale.

Defilarea Gărzii de Onoare a inspectoratului şi reîntâlnirea cu cadrele militare în rezervă sau retragere;

11.00 – 16.00 – Parcarea Iulius Mall

Expoziţie cu tehnica de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Suceava, unde vor fi prezente autoplatforma de salvare de la înălţimi, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), autospeciala cu echipajul de scafandri.

Amenajarea unui punct de informare preventivă, cu pliante, stingătoare şi un manechin al pompierilor paramedici SMURD.

Desfăşurarea de activităţi demonstrative şi instructiv-educative pentru vizitatori.

17.00 – Horodnicu de Sus

Evidenţierea rezultatelor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina care este multiplu campion naţional la concursurile profesionale de gen. Acordarea de diplome şi placehete din partea ISU şi Consiliul Judeţean Suceava.

15 septembrie:

09.00 – 12.00 Slujba Sfintei Liturghii la Biserica Militară – Acatistul Sf.Ier. Iosif cel Nou de la Partoş.

ȘTIRI