Activități organizate de IPJ Suceava pentru sărbătorirea Zilei Poliției RomâneActualitate

Activități organizate de IPJ Suceava pentru sărbătorirea Zilei Poliției Române

       Accesări: 218

În perioada 20 – 25 martie 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava au fost organizate o serie de activități cu prilejul Zilei Poliției Române.

“Pentru că Poliția este strâns legată de comunitate, în acest an am ales să sărbătorim ziua atestării documentare printr-o serie de activități interactive cu implicarea cetățenilor. Am implicat în activitățile nostre la nivel județean peste 10.000 de copii, voluntari, oameni care și-au dorit să fie alături de noi și apreciază viața de polițist”, ne-a informat Compartimentul de Relații Publice al IPJ Suceava.

La Spitalul Județean Suceava, polițiștii au dotat biblioteca secției de pediatrie cu peste 200 de manuale și cărți. Fiecare copil din saloanele secției a primit cărți, jucării și fructe, pentru ca suferința să treacă mai ușor.

A fost inițiată și o acțiune comună cu studenții secției de Poliție Locală din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava. Peste 50 de cursanți au participat la proiectul ,,Polițist pentru o zi”.

“Au înțeles și ei, după activitățile interactive desfășurate că odată inoculat, spiritul de polițist intră în sânge și iși produce efectele în mod ireversibil. Îi așteptăm pe acești tineri cât mai curând în sistemul de ordine publică și îi considerăm deja o resursă viabilă pentru creșterea gradului de siguranță.”

Peste 100 de polițiști au fost în unități școlare de pe raza întregului județ.

“Am vorbit cu tinerii despre cum ne vor ei, despre ce ar trebui să îmbunătățim și am primit idei din cele mai bune. La schimb am dat recomandări preventive și sfaturi prietenești cu exemplificarea unor povești de viață. Sunt activități ce au ca sop îmbunătățirea relației de comunicare cu comunitatea și apropierea față de nevoile tinerilor”.

Porțile tuturor subunităților de poliție de pe raza județului s-au deschis pentru cei care au vrut să vadă cum își petrece un polițist o zi de muncă și să afle din tainele meseriei de polițist.

Autospecialele de poliție și tehnica din dotare au constituit atracții pentru tineri dar și pentru adulți care au înțeles că aparatul radar salvează vieți, iar cătușele sunt doar pentru cei care nesocotesc legea.

La sediul IPJ Suceava, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Serviciului Criminalistic au organizat, în parteneriat cu Organizația Cercetașii României, acțiunea ,,Polițistul Cercetaș”. După regulile cercetășiei, peste 50 de tineri au participat la o activitate concurs și au descoperit tainele criminaliștilor în ,,luarea urmelor” si ,,interpretarea semnelor”.

Sâmbătă, la sediul IPJ Suceava a fost realizată o expoziție de goblen tematic, peste 30 de lucrării aparținând unei polițiste.

În aceeași zi, s-a încheiat activitatea umanitară de colecatre de fonduri prin urna amplasată la sediul IPJ Suceava. Suma de 13.000 de lei a fost donată cauzei umanitare Larisa Airinei, iar alți 5000 de lei pentru sprijinirea copilului unui coleg polițist aflat la grea suferință.

Luni, la ceas aniversar, pe 25 martie 2019, la prima oră, conducerea inspectoratului a depus o coroană de flori la monumentul dedicat eroilor polițiști căzuți la datorie. Acțiunea a fost urmată de ceremonia avansării în grad a 138 de polițiști, 21 de ofițeri și 117 agenți de poliție.

La festivități a fost invitat agentul șef principal Eusebiu Tătaru, acum cadru militar în rezervă, care prin activitatea sa constituie un exemplu pentru cei mai tineri. În ultima zi de serviciu, în luna decembrie 2018, acesta a reușit să identifice o persoană bănuită de comiterea mai multor agresiuni sexuale. 

Cu sprijinul Arhivelor Naționale Suceava, la Galeria Millenium a fost organizată o expoziția de afișe și documente de valoare istorică ce  surprinde crâmpeie din evoluția instituției Poliției de-a lungul timpului.

“La 197 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române,  poliţiştii  suceveni se  prezintă în faţa comunităţii, ca o structură flexibilă, adaptată cerinţelor şi dinamicii evenimentelor şi fenomenelor sociale, fiind o instituţie stabilă  a statului de drept, democratic, capabilă să gestioneze întreaga problematică din sfera sa de activitate”, a transmis IPJ Suceava.

ȘTIRI