Activități la sfârșit de semestru în școlile din FălticeniEducație

Activități la sfârșit de semestru în școlile din Fălticeni

       Accesări: 325

Citim împreună (#ZICI2018)

Joi, 1 februarie 2018, Citim Împreună România (CIR) a celebrat Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Organizată de Lit World (http://www.litworld.org/), acțiunea are menirea de a le oferi copiilor și tinerilor șansa de a se îndrăgosti de lectură și de cărți, într-o lume a tehnologiei.

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni s-a alăturat acestui proiect cu zâmbete și curiozitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au participat 354 de elevi de la toate clasele, alături de bibliotecarul școlii (Stan Doriana), sufletul activităților, 16 cadre didactice, părinți, bunici. Au fost deschise, rând pe rând, „Cufărul poveștilor” și „Căsuța poveștilor”.

Unele cărți au fost citite de copii, altele de adulți. Cu intonație, cu explicații. Cei mai mari, au lucrat pe grupe, evidențiind importanța titlului unei cărți/opere literare. Cei mici nu s-au lăsat mai prejos: au scris propriile cărți, ilustrate.

De la „Povestea Ellei„ și „Nuielușa de alun„ la „Cuore„, „Nepotul magicianului„, „Zâmbește!„…și, desigur, la „Micul Prinț„

“Evidențiem clasele: CP A, CP B, I A, I B, II A, II B, II C, III A, III B, III C, IV A, V A, VI B, VII C, VIII B și pe doamnele profesoare: Lupu Maria, Ichim Mihaela, Dascălu Nicoleta, Bejenaru Simona, Corduneanu Paraschiva, Butnaru Ana, Filip Elena-Gabriela, Loghin Felicia, Țugui Magda, Gherman Roxana, Baciu Elena, Ghenghea Elena, Axinia Maria, Anechiforesei Lăcrămioara, Stoleriu Cristina, Grigorescu Georgeta. Felicitări! A fost o zi plină de bucurie, de care ne vom aminti toți, cu siguranță”, ne-a informat consilierul educativ, prof. Elena Pașcovici.

Împreună să prevenim și să eliminăm violența!

În perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2018 în școlile din județul Suceava s-au desfășurat activități în cadrul Săptămânii Nonviolenței – Campania R.E.S.P.E.C.T, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Fălticeni a inițiat și a derulat proiectul educativ „ „Împreună, să prevenim și să eliminăm violența!” (elevi, cadre didactice, părinți, deopotrivă preocupați de ceea ce se întâmplă în jur), ne-a informat Prof. Elena Pașcovici, consilierul educativ al școlii.

Elevii claselor pregătitoare au participat la activitatea “Agresivitatea” care a început cu o poveste terapeutică ”Tărâmul fermecat”, după care au răspuns la întrebările consilierului școlar, doamna Anechiforesei Lăcrămioara.

S-a continuat cu jocul „Ochelarii magici”. Pe rând, copiii au purtat ochelarii magici care le-au dat puterea de a cere iertare de la un coleg față de care au greșit: „Eu cred c-am greșit față de tine atunci când… și te rog să mă ierți!”

Elevii claselor a VII-a A și a VI-a B au vizionat filmul „Violența virtuală”, după care au discutat pe marginea acestui subiect. Pe foaia de flipchart au scris cât mai multe cuvinte sinonime cu violența și au încercat să definească această noțiune.

Concluziile acestora sunt că dependenții de calculator sunt copii singuratici, fără prieteni și poftă de viață. Ei își construiesc o viață virtuală, trăiesc prin intermediul jocurilor pe calculator, care de cele mai multe ori ajung să fie atât de reale pentru ei, încât unii ajung să nu mai facă diferența între real și virtual, între viața reală și cea imaginară și creată de ei în lumea virtuală a calculatorului. Nu au prieteni și nu știu ce înseamnă să se joace împreună cu alți copii.

Elevii clasei a II-a C (prof. Filip Elena-Gabriela) au fost provocați la concursul „Valori românești din proverbe și zicători” și au fost răsplătiți cu diplome penttru creativitatea lor.

Elevii din clasa a III-a C (prof. Gherman Roxana) și din clasa a V-a B (prof. Olaru Cornelia) au explicat și au ilustrat cuvintele-cheie ale campaniei: respect, emoție, siguranță, prevenție, educație, comunicare, toleranță.

Actorii clasei a IV-a A (prof. Baciu Elena) au participat la un joc de rol pe tema agresivității în școli, apoi le-au povestit colegilor cum s-au simțit în fiecare dintre roluri.

Hotărâți, elevii clasei a V-a A și a VII-a C (prof. Axinia Maria) și-au exprimat sentimentele în afișe care vor fi expuse la panoul proiectului. Au fost de mare folos afișele primite de la IȘJ Suceava și Organizația „Salvați Copiii”.

ȘTIRI